19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Haziran 2017, Cuma 10:09

ŞEHİTLER ÇEŞMESİNİN HALİ YÜREK SIZLATTI

Geçen yıl Korucuk Muhtarlığı tarafından talep edilen ve Torbalı Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Çeşmesi, kısa bir süre sonra kapatılmıştı. Torbalı’nın kahraman şehitlerinin anısına yapılan çeşme, aradan bir yıl geçmesine rağmen yeniden açılmadı.

Geçen yıl Korucuk Muhtarlığı tarafından talep edilen ve Torbalı Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Çeşmesi, kısa bir süre sonra kapatılmıştı. Torbalı’nın kahraman şehitlerinin anısına yapılan çeşme, aradan bir yıl geçmesine rağmen yeniden açılmadı. Üstelik çeşmenin etrafı bakımsızlık içinde. Hayrat çeşmesinin şehitler için yapıldığını gösteren tabela ve çeşme etrafındaki kuru otların içinde kaybolmuş durumda. Bakımsızlıktan çürüyen şehitlik hayratının yeniden açılması içinse hiçbir çalışma yapılmıyor.

TEPKİ ÇEKİYOR

Söz konusu Şehitler Çeşmesi, Korucuk’a geçen yıl yapılmıştı. Korucuk Muhtarlığı’nın talebi üzerine Torbalı Belediyesi tarafından yapılan hayrat çeşmenin suyu, birkaç ay sonra kapatıldı. Niçin kapatıldığı ile ilgili net bir açıklama yapılmazken, bölgede çalışan tarım işçilerinin bidonlarla su doldurduğu gerekçesi ile kapatıldığı iddia edilmişti. Yeniden açılması beklenen çeşme, aradan geçen bir yıla rağmen açılmadı. Bölge sakinleri çeşmenin yeniden açılmasını istiyor. Şehitlere atfedilen bir çeşmenin bakımsızlık içinde bırakılması ise tepki çekiyor. HASAN DEMİR