2 Mayıs 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Ağustos 2017, Perşembe 12:14

ŞEHİTLER ÇEŞMESİ ŞİMDİ DE MALZEME DEPOSU OLDU

Geçtiğimiz aylarda Korucuk’a yapılan şehitler çeşmesinin suyunun kapatılarak kaderine terkedildiğini gazetemiz aracılığıyla gündem getirmiştik. Kamuoyu, şehitler çeşmesinin bakım yapılarak açılmasını beklerken, şehitlerin ismini taşıyan anıt çeşmeye daha büyük bir saygısızlık yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda Korucuk’a yapılan şehitler çeşmesinin suyunun kapatılarak kaderine terkedildiğini gazetemiz aracılığıyla gündem getirmiştik. Kamuoyu, şehitler çeşmesinin bakım yapılarak açılmasını beklerken, şehitlerin ismini taşıyan anıt çeşmeye daha büyük bir saygısızlık yapıldı. Bölgede yapılan su borusu döşeme çalışmalarında kullanılacak olan borular ve beton bloklar çeşmenin etrafına ve anıtın üzerine bırakıldı. Bu durum görenlerin vicdanını sızlattı. Vatandaşlar, ‘Şehitlere bu kadar saygısızlık olmaz’ diyerek tepki gösterdi.

GÖRENLERİN VİCDANI SIZLIYOR

Korucuk yakınlarında bulunan şehitler çeşmesi, geçen yıl Korucuk Muhtarlığı tarafından talep edilmiş ve Torbalı Belediyesi tarafından yaptırılmıştı. Yapımının ardından bir yıl geçmeden suyu kesilen şehitler çeşmesi, kaderine terk edildi. Yanına Türk Bayrağı dikilen şehitler çeşmesi bir yandan bakımsızlık içinde çürürken bir yandan da etrafına bırakılan dev borular ve bloklar tarafından perdelenmiş durumda. HASAN DEMİR