25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Haziran 2017, Cuma 10:34

ŞEHİT ÇOCUKLARININ BURUK KARNE SEVİNCİ

ŞIRNAK'ta helikopterin düşmesiyle şehit olan 13 askerden 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın Menderes'te Bayrak Ortaokulu'na giden iki oğlu karnelerini aldı. Çocuklara karnelerini veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şehidin adının okula verileceğini açıkladı.

ŞIRNAK'ta helikopterin düşmesiyle şehit olan 13 askerden 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın Menderes'te Bayrak Ortaokulu'na giden iki oğlu karnelerini aldı. Çocuklara karnelerini veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şehidin adının okula verileceğini açıkladı. Şırnak'taki helikopter kazasında şehit düşen 13 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın İzmir'in Menderes ilçesinde anneleriyle yaşayan oğulları Yiğit Ali ve Ata Yağız bugün karne heyecanı yaşadı. Karnelerini okulu ziyaret eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin elinden alan 5'inci sınıf öğrencisi Yiğit Ali (11) ve ağabeyi 6'ncı sınıf öğrencisi Ata Yağız'a (12) takdir belgesi de verildi. İki kardeş karnelerini almalarının ardından anneleriyle birlikte Ömer Yahşi ile bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında çocuklarının karnesine bakan anne Satu İncekar'ın gözleri doldu. Duygusal anlar yaşayan Satu İncekar, "Allah başarılarınızı daim etsin. Mezuniyetinizi de görürüm inşallah" dedi.

BABALARI HELİKOPTER KAZASINDA ŞEHİT OLDU

Şehidin çocuklarına karnelerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, "Çocuklarımız hem annelerinin hem babalarının yüzünü ak ettiler. Şehidimiz çocuklarını bize emanet olarak bıraktı. Şehidimizin adını çocuklarının da eğitim gördüğü bu okula vereceğiz. Şehidimizin eşi de, çocukları da bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Son dönemde ebediyete uğurladığımız İzmirli şehitlerimizin isimlerini yaşatmak ve bu bilinci diri tutmak adına bütün okullarımıza isimlerini veriyoruz" dedi. Okulda görevli öğretmenler de şehit Hakan İncekar'ın çocuklarıyla yakından ilgilendiğini, ismen tanıdıkları çok az veliden biri olduğunu söyledi. İncekar'ın okula destek olabilmek için okul aile birliğinde görev almayı istediğini, ancak görevi nedeniyle il dışında bulunduğu için gerçekleştiremediğini anlattı.