8 Mayıs 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Kasım 2017, Perşembe 10:21

SEÇİM BİTİNCE HAVAİ FİŞEK ŞİMDİ GELEN YOK

‘’ Torbalı büyüyor ‘’ Torbalı 3 kat büyüdü ‘’ Torbalı uçtu şaha kalktı ‘’ Torbalı mucizesi ‘’ . Bu tanımları AKP Torbalı’da belediyeyi aldığı 3 yıldır sürekli duyuyoruz. Sürekli bir algı ve cilalama operasyonu gırla gidiyor. Peki halk ne diyor? Halka göre Torbalı gerçekten şaha kalktı mı acaba? Ben Torbalı’da fanatik partililer dışında Torbalı şaha kalktı diyen sıradan bir vatandaş görmedim.

Aksine olan şu ki ; Torbalı’nın geçen 3 yılda hizmet noktasında büyük zaman kaybettiği türlü defalar birçok mecliste dillendiriliyor. AKP belediyeyi almadan önce bol keseden salladı. Vaatlerin bini bin para hava da uçuştu. Ama gel gör ki ;Atatürk Mahallesi gibi, Ayrancılar gibi son yerel seçimde AKP’yi yoğun destekleyen mahalleler bile geçen 3 yıldan memnun değil.

Bu yazıyı okuyucuların istekleri belirledi. Bazı okuyucular Torbalı’nın yolları dökülüyor bıktık usandık, derdimizi anlatacak bile kimse yok diye serzenişte bulunup, bu konuda bir yazı yazarmasın ricasında bulundular. Okuyucu sonuna kadar haklı. Torbalı’nın yolları, köprüleri, kavşakları deyim yerindeyse dökülüyor. Son kablo çalışmalarının üstüne İZSU kazıları eklenince iş iyice içinden çıkılmaz noktaya vardı. Ama buna belediyeye yakın kaynaklardan yapılan yaklaşım bir o kadar garip. Neredeyse Büyükşehir bizi zor durumda bırakmak için, belediyeyi yıpratmak için yolları kazdı bıraktı gibi bir anlayış içindeler.

Yani işin Türkçesi şu ; yollar bozuk, kazıldı,yapılmadı ama bizim değil Büyükşehir’in şuçu. Hani kabahat altından çul olsa kimse üstüne almazmış ya hani. Durum aynen bundan ibaret.

İyi tamam da ; Hastaneyi devlet yaptı. Hem de halktan kesilen vergilerle yapılan hastane yıllar sonra halka lütuf gibi sunuldu. Fetrek’i DSİ yapıyor, SGK binasını Çalışma bakanlığı. Ama gel gör ki, belediye meydana icraat afişi asarken bunlara kendi icraatıymış gibi yer vermeyi pek ala biliyor. Hatta geçen 3 yılın değerlendirme sunumlarında bunların hepsine icraat diye yer veriliyor. Yani ortaya iş çıkımca sahipleniliyor ama sorun olunca İZSU, Büyükşehir gibi kurumların üstüne top atılıyor gibi bir durum çıkmıyor mu ortaya? Vatandaş elbet bunu görüyor. Hem de çok iyi görüyor kimse merak etmesin.

Geçen gün yağmur yağdı. Birçok mahallede sokaklar Hindistan’a döndü. Vatandaş zaten yol sorunundan burnundan soluyor yapılan kilit taşları bile yerlerinden sökülmüş, çamur deryasına dönmüş ortalık. Bu soruna en büyük örnek Atatürk mahallesi. Mahalle zaten yeterli hizmet alamamaktan yaka silkiyor, bir de üstüne altyapısız yapılan hizmetin cilası dökülünce hepten zor durumda kalıyor vatandaş. Atatürk mahallesinden bir vatandaş durumu ‘’ 2014 yılında seçim kazanınca havai fişek attılar şimdi ne soran var ne halimize bakan ‘’ diye özetliyor.

Yollar bir ilçenin en büyük yerel hizmet göstergelerindendir. Napolyon savaşta orduları yenilince komutanı çağırmış neden yenildik diye sormuş. Komutan 3 neden var demiş. Say bakalım demiş Napolyon. Bir demiş komutan barut bitti. Daha konuşması bitmeden Napolyon kesmiş ve demiş ki. Tamam bree ötekileri hiç sayma..

Yani yollar bozuksa, çamur deryasıyla, köstebek yuvasına döndüyse ne yapılmış edilmiş bence bu ilçeyi yönetenler hiç saymasın. Yani vesselam barut bitmiş!