25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Mart 2017, Pazartesi 11:24

SAİD NURSİ'Yİ 57.VEFAT YILINDA ANDILAR

Risale-i Nur Enstitüsü’nün düzenlediği, vefatının 57. Yıl dönümünde Bediüzzaman Said Nursî’yi anma programları çerçevesinde İzmir’de seminer yapıldı.

Risale-i Nur Enstitüsü’nün düzenlediği, vefatının 57. Yıl dönümünde Bediüzzaman Said Nursî’yi anma programları çerçevesinde İzmir’de hanımların hazırladığı bir seminer yapıldı.Tire, Ödemiş, Torbalı, Manisa, Turgutlu ve Aydın’dan gelen katılımcılarla gerçekleştirilen seminerin ardından talebelerin yaptığı “Bediüzzaman ve Şevk Oratoryosu” ve kermes ile program devam etti.

GÜÇ KANUNDA OLMALI

Seminerde bir sunum yapan Beysun Ziylan, “Bütün güç ve kuvvetin kanunda toplanması gerekir ve vicdanlarda Allah’ın hukuku yerleşmezse istibdat doğar” dedi. Eşitliğin hukukta olduğunu söyleyen Ziylan, son Halife Hz. Ali’nin (ra) kıssasından örnek vererek, Yahudi dahi olsa herkesin hukuk önünde eşit olduğuna değindi.

BASKI AYRILIKLARA YOL AÇAR

Diğer bir sunumda Nurdan Tıknaz, Kur’ân‘ın dört esasından biri olan adaletin Allah’ın 6 nurundan biri olan İsm-i Adl ile yansıdığını belirterek, insana verilen kabiliyetlerin sınırlarını adalet ile düzeltilebileceğinden bahsetti.