23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Ekim 2017, Salı 14:09

SAĞLIK'TA İKİ KAT ÜCRET NEDENİYLE İZBAN'A BİNEMİYORLAR

İZBAN ücretlerinin Sağlık ve Selçuk'ta adaletsiz bir şekilde farklı tarifeye tabi olması nedeniyle vatandaşlar İZBAN'ı kullanamıyorlar. Özellikle Sağlık istasyonundan neredeyse hiç kimse İZBAN'a binmiyor.

İZBAN ücretlerinin Sağlık ve Selçuk'ta adaletsiz bir şekilde farklı tarifeye tabi olması nedeniyle vatandaşlar İZBAN'ı kullanamıyorlar. Özellikle Sağlık istasyonundan neredeyse hiç kimse İZBAN'a binmiyor. Çünkü Tepeköy İstasyonu'ndan binişlerde 2 lira 60 kuruş ücret ödenirken Sağlık İstasyonu'ndan binişlerde tam iki katı olan 5 lira 20 kuruş ücret ödeniyor. Ücretin fazla olması nedeniyle Sağlık'lı vatandaşlar İZBAN'a binemiyor.

DOLMUŞLA GİDİP İZBANLA GELİYORLAR

Sağlık'lı vatandaşların adına konuşan Muhtar Veli Gözlek, "Köyümüzden İZBAN geçeceği için çok mutlu olmuştuk. Bu istasyon ve raylar köyümüzü ikiye böldüğü halde ve çektiğimiz tüm sıkıntılara rağmen donu iyi bitecek diye sevinmiştik. Ancak şimdi bizden iki katı ücret isteniyor. Bir durak önceki Tepeköy'de, 2.60 Sağlık'ta 5.20 ücret olmaz. Bu adil değil. Torbalı'ya gideceğimiz zaman dolmuşla gidip, gelirken saati uygun olursa İZBAN'a biniyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan ricamız fiyat adaletsizliğine son versin. İZBAN'ın Selçuk'a ulaşması için çileyi Sağlık çekti nimetinden de faydalansın" dedi. HASAN DEMİR