28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ekim 2017, Pazartesi 10:21

SAĞLIK KÖYÜNDE 500 METRE YOLU 8 KM GİDİYORLAR

İzmir – Aydın Karayolu’nun Belevi – Torbalı arasında süren yol genişletme çalışmaları sırasında kapatılan Sağlık girişindeki kavşak yeniden açılmayınca, İZBAN ve yol çalışmaları nedeniyle bir süredir mağdur olan Sağlıklılar, kendi deyimleri ile beterin beterini yaşadı.

İzmir – Aydın Karayolu’nun Belevi – Torbalı arasında süren yol genişletme çalışmaları sırasında kapatılan Sağlık girişindeki kavşak yeniden açılmayınca, İZBAN ve yol çalışmaları nedeniyle bir süredir mağdur olan Sağlıklılar, kendi deyimleri ile beterin beterini yaşadı. Kavşağın kapatılması nedeniyle Sağlık’lı vatandaşlar Torbalı yönüne gidebilmek için 4 kilometre uzaklıktaki Belevi mevkiinden dönmek durumunda kalıyorlar. Buda fazladan tam 8 kilometre yol gitmek anlamına geliyor. Yol istimlak edilmediği için müteahhit firmanın açamadığı kavşak nedeniyle her defasında 8 kilometre yolu fazladan giden vatandaşların hem parası hem de zamanı israf oluyor.

KAVŞAK BİR AN ÖNCE AÇILMALI

Kavşağın kapatılması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Sağlık Muhtarı Veli Gözlek, “Köyümüz uzun bir zamandır çalışmalar nedeniyle perişan haldeydi. İZSU, sokaklarımızı kazarken İZBAN köyü ikiye bölerken daha beteri olamaz diyorduk ama kavşak kapanınca beterin beterini yaşadık. Torbalı’dan gelirken köye giriş var ancak Torbalı’ya giderken Belevi’nden dolaşmak durumunda kalıyoruz. Tam 8 kilometre fazladan yol. Fazladan yakıt parası harcayıp, zaman kaybediyoruz. Yolun istimlakı tamlandığında kavşak açacaklarmış. Bir an önce açılmasını bekliyoruz. Yoksa Sağlıklılar perişan olacaklar” dedi. HASAN DEMİR