25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Eylül 2017, Çarşamba 09:15

SABREDEN DERVİŞ MODERN HASTANEYİ BEĞENMİŞ Mİ?

Bu yazıyı yazmak için biraz bekledim. Aslında biraz daha bekleme niyetim vardı ama kafamdaki asıl bam teline dokunan yeni hastane yazısını yazmadan önce bir giriş yazısı yazmak elzem oldu.

Neden oldu?

Hastanenin taşınma ve sonrasında resmi açılışından sonra bazı sıkıntıların hızlı bir şekilde azalmasını umut etmiştik. Sadece ben değil tüm Torbalı ahalisi umut etti.

Bu süreçte Zaman zaman sıkıntılar için arayanlar oldu. Hep aynı şeyi söyledim.

Biraz sabır!

Yeni bir taşınma oldu biraz zaman verelim!

Eski duruma göre düzelme yok mu? Elbette var. Ama Torbalı ahalisinin sabrı o kadar yok. Hani günlerce çölde yürümüş, dili damağı susuzluktan kurumuş bedevi günler sonra  ilk su kuyusunu görünce su diye nasıl koşar saldırır, durum aynen tam da öyle? Ahali yeni hastane diye gördüğünün çöldeki bir serap olmadığına inanmak istiyor. Kuyuya her attığı kovadan gürül gürül su aksın istiyor.

Pazar gecesi arıyor okuyucu.. Efendim önümde bir dünya adam var ama acilde doğru dürüst doktor  yok. Yakınmakta haksız mı? Tabi ki değil..Hastane açılmadan önce o kadar reklam yapıldı ki, hem siyasiler hem de Torbalı basınının gazeteleri sabah akşam modern sağlık hizmeti diye ahaliye verdiler gazı... Bu gazı aylardır alan ahali büyük umutla koşuyor yeni hastaneye..Sonra ne oluyor? Torbalı ahalisinin psikolojisi  Maho’nun Almanya’ya götüreceğiz  diye kandırdığı ama Türkiye’ye bıraktığı Banker Bilo’nun ruh haline bürünüyor hemen. Kendisine anlatılan modern sağlık hizmetini düşünüyor ama bunun sonucunda gördüğü bitmeyen kuyruğu görünce halliyle nerede bu Maho diye hıncını alacak merci arıyor.

Sorunlar neler ? Mesela acil bakım büyük sorun. Doktor sayısı yetersiz. Bir an önce acilin doktor sayısının artırılması lazım. Çünkü en fazla sorun acil bakımda çıkıyor. Geçen hafta sonu hastane de çok tatsız bir kavga oldu mesela.. Acil hizmeti hızlandırılmazsa, kadro sayısı artırılmazsa benzer sorunların olması kaçınılmaz.

Öğrendiğime göre teknik ekipmanlar yavaş yavaş devreye alınıyor. Tire’ye veya yakın bölgelere emar vb. çektirmek için gidenler artık hastanede hizmet almaya başlıyorlar.. Bu iyi bir gelişme. Tire’ye vb yerlere hasta göndermeyi komple kesmek lazım. Bu artık bir prestij oldu . Hem bizim kalemimizden hem de ahalinin ağzından bu sakızı alın artık değil mi ama?

Sorun çok. Yazmaya kalksam bu yazı beş sayfa olur. Yeni kadroların şart olduğunu defalarca yazdık artık Kuzey Kore’nin füzeci Lideri Kim Jong-Un bile duydu konuyu..

Sonuç olarak şudur ki sayın Torbalı ahalisi ; 

Sabır biraz daha sabır çıkıyor sizin hastane falınızdan..Hep beraber 999’luk ya sabır tespihi alalım biraz daha çekelim bakalım vesselam.