24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Mayıs 2017, Cumartesi 09:12

RÜZGARDA YIKILAN MİNARE YENİDEN YÜKSELİYOR

Saipler Camii’nin çürük olan eski minaresi, şiddetli rüzgârlara dayanamamış ve yıkılmıştı. Geride bıraktığımız sonbaharda etkili olan şiddetli rüzgârlar neticesinde yıkılan minarenin yeniden yapılması için hayırseverler tarafından başlatılan çalışma sürüyor.

Saipler Camii’nin çürük olan eski minaresi, şiddetli rüzgârlara dayanamamış ve yıkılmıştı. Geride bıraktığımız sonbaharda etkili olan şiddetli rüzgârlar neticesinde yıkılan minarenin yeniden yapılması için hayırseverler tarafından başlatılan çalışma sürüyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan minare yükselmeye başladı. Kasım ayında yıkılan minarenin yeniden yapılması için büyük bir hızla sürdürülen çalışma neticesinde Saipler Camii yeniden minaresine kavuşacak. Minarenin üç ay içinde tamamlanması bekleniyor.

ŞİDDETLİ RÜZGAR KÖYE ZARAR VERMİŞTİ

Saipler’de 28 Kasım tarihinde büyük bir doğa olayı yaşanmış ve şiddetli rüzgar çok sayıda ev ile cami minaresine zarar vermişti. Yaklaşık 70 evin çatısının uçtuğu olay sonrasında Saipler Camii’nin eskiyen minaresi de yıkılmıştı. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olaylar sonrasında 5 ay minaresiz kalan camiye yeni minare yapılması için başlayan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

GİZLİ BİR HAYIRSEVER YAPTIRIYOR

Bir hayırsever, minaresi bulunmayan Saipler Camii’nin minaresini yapma kararı aldı. İsmini açıklamak istemeyen hayırsever, mahallelinin yüzünü güldürdü. Hava olayı nedeniyle önce çatlayan ardından ise tedbir amaçlı yıktırılan minare, kısa süre sonra yeniden yapılmış olacak. Eskisinden daha görkemli bir görüntüye sahip olacak olan cami nedeniyle mahalleliler oldukça heyecanlı. Mahalle sakinleri şimdi, kısa süre sonra tamamlanacak olan minareyi bekliyor. HASAN DEMİR