25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

10 Mart 2017, Cuma 08:47

RUSYA O YASAĞI KALDIRIYOR

Başbakan Yıldırım ve Rusya Başbakanı Medvedev arasında yapılan görüşme ile Torbalı ovasında yetişen başka domates olmak üzere bir çok sebze ve meyveye uygulanan Rusya’ya giriş yasağı kalktı.

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev ile telefonda görüştü. Medvedev, görüşmede bazı tarım ürünlerinin Türkiye’den Rusya’ya ihracatına imkan tanıyan bir kararnameyi imzaladıklarını ifade etti.Görüşmede taraflar, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeninden gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade ederek, bu doğrultuda ticaret, ulaştırma, tarım ve taşımacılık konularının yanı sıra gümrük, enerji ve vize rejimine ilişkin gündem maddelerini ele aldı.

KARARNAME İMZALANDI

Rusya Başbakanı Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye’den Rusya’ya ihracatına imkan tanıyan bir kararnameyi imzaladıklarını ifade etti. İki başbakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaret çerçevesinde düzenlenecek olan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi öncesi eşgüdüm mahiyetinde gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Türkiye Rusya arasındaki ilişkinin emin adımlarla ileriye taşınması konusunda fikir birliğine varıldığı basına duyuruldu.

SEKTÖRDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak yaptığı açıklamada anılan yasağın, domates, üzüm, çilek, kabak ve narı kapsadığını söyledi. Kavak, anılan ürünlerin Rusya'ya yapılan yaş sebze meyve içinde yüzde 50'lik bir paya sahip olduğunu belirtti. Kavak, sektör olarak alınan karardan memnun olduklarını aktardı.