27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Mayıs 2017, Çarşamba 09:31

RAMAZAN SOKAĞI ATATÜRK MEYDANINA ÇIKAR MI?

İki gündür ramazan sokağı üstünden bir tartışma sürüyor. Torbalı Atatürk meydanından İkiz kız kardeşler heykelinin belediye tarafından gece yarısı apar topar kaldırılması ve yerine tuğra konulması bu tartışmanın bir ayağı. Şunu rahatça yazabilirim. Bu heykel kaldırma ve tuğra olayını Torbalı basınında başından beri en cesur biz verdik. Herkes başını kuma gömmüşken biz haber yaptık. Ayrıca Metropolis’i toprağa mı gömelim diye yazı bile döşemişliğim var bu konuda..O konuya geleceğim..İkiz kız kardeşleri kaldırıp sevap işledin peki ramazan sokağında neden palyaço var tartışmasını Müslüman köyünde salyangoz kıvamına getirip servis etme olayında bizde birkaç kelam edelim. Osmanlı- cumhuriyet ikileminde biz cumhuriyet tarafında kalan mahallenin çocuklarıyız..Hamdolsun Osmanlı hayranlığımız da yok.

OSMANLI MÜSLÜMAN KÖY DEĞİL MİYDİ ?

Osmanlı’da ramazan nasıl kutlanıyordu peki? Osmanlı sabah akşam dua mı ediyordu? Açın tarih okuyun. Direkler arası eğlenceleri ne zaman kuruluyordu Osmanlı’da? Kantolar, tiyatrolar, zenne gösterilerinin yapıldığı İstanbul sokakları Osmanlı toprağı değil miydi? Palyaço bunların yanında zurnanın son deliği kalır bence? Bu eğlenceler yapılıyor diye Osmanlı’ya da Müslüman köyünde salyangoz sattı mı diyeceksiniz? Güldürmeyin adamı.!. Ben heykeli kaldırdım çok sevap işledim demek ne kadar yanlışsa, bunun karşısına palyaço üstünden örnek vermek de o kadar yanlış!.Neyse cumhuriyet mahallesinin çocuğu olarak Osmanlı mahallesini kendi arasındaki bu tartışmayla baş başa bırakıyorum…Ve….

ATATÜRK HEYKELİNİ KİM KALDIRDI?

Şimdi işin can alıcı noktasına geliyorum. Meydanlar milletin ortak değer alanlarıdır. Torbalı’daki halkın ortak değer alanı ne tuğradır ne de Metropolis Heykelidir..Metropolis büyük bir değer..Ve kesinlikle Torbalı’nın pek çok noktasına heykelleri konulmalı..Ama meydan için ortak değer Mustafa Kemal Atatürk heykelidir.

Peki o zaman soruyorum ;

Bu meydandan Atatürk Heykeli neden kaldırıldı?

Atatürk heykelini kim kaldırdı?

Bu meydandan eski başkan Uygur Atatürk heykeli kaldırmasa Görmez belediyesi gelip Atatürk heykelini kaldırıp Tuğra koyabilir miydi oraya?

Yüreği yeten önce bu soruları cevaplasın. Bu meydandan Atatürk heykelini kaldıranlar şimdi oraya konulan tuğranın yolunu açanlardır.. Şimdi kelam edenler o zaman çıkıp iki kelam ettiler mi acaba?

BURASI ATATÜRK MEYDANI!

Geçen Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlaması vardı Torbalı’da..Sokaklar siyah beyaz renk cümbüşü oldu. Hazır bu meydan konusu açılmışken, O meydana ne dikerseniz dikin neticede o meydanın adının Atatürk meydanı olduğunun güzel örnekleri verildi o akşam..O gün Övünç Demir yaptığı konuşmada bunu çok güzel ifade etti mesela..’’“1902 yılının sonbaharında Medine muhafızı Osman Bey’in konağında 22 kişinin öncülüğünde Beşiktaş Jimnastik Kulübü kuruldu. Birinci Dünya Savaşı’nda yöneticilerimizi şehit verdik. Kurtuluş savaşında mücadele ederken başlarında Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk vardı. Bu ülkenin kurtuluşunda Beşiktaş da aktif görev almıştır. Bu kulüp, böyle büyük bir kulüptür. Biz de bugün Mustafa Kemal Atatürk Meydanı’nda şampiyonluğumuzu kutluyoruz. Burasının adı Atatürk Meydanı.” dedi. Torbalı’nın en büyük taraftar derneği ve başkanı o meydandan Atatürk’e selam gönderiyorsa orada bir düşünmek lazım. Torbalı’nın ortak değeri Mustafa Kemal Atatürktür olgusu ancak bu kadar güzel ifade edilirdi.

ÖVÜNÇ DEMİR İSTİFA MI ETTİ?

Konu Beşiktaş’a gelmişken devam edelim.Beşiktaşlılar derneğinin başkanlığını yapan Övünç Demir’in istifa ettiği yazıldı çizildi geçen günlerde..Bana ulaşan bilgiler olayın kuru bir istifa kelimesi ile anlatılamayacak boyutta olduğu yönünde.. Şimdi konunun altını kalın çizgilerle çizelim. Yıllar önce Övünç Demir ve arkadaşları bu derneği kurmadan önce Beşiktaşlılar sağda solda üçer beşer kahvelerde maç seyrediyordu. Bu dernek kurulduktan sonra büyük bir kitle ve güç oldular. Hatta bu dernek Türkiye çapındaki Beşiktaşlılar derneklerinin arasındaki ilk üçe girdi..Binlerce çocuğa ayakkabı hediye ettiler. Fakir çocuklara kırtasiye yardımı yaptılar. Eğitim çağındaki çocuklara eğitim desteği verdiler. Beşiktaş aşkını yeni nesle aktarmak için yoğun çaba harcadılar..Övünç Demir’in verdiği karar bir bayrak teslim töreni..Aslında altlarındaki koltukları ne olursa olsun asla bırakamayanlara da güzel bir ders veriyor Övünç Demir.. Yani koltuklar sonra gelenlere de bırakılabiliyormuş.!. Bu karar Demir’in enerjisinin ileride alınacak büyük sorumluluklar için harcanacağının bir göstergesi.. Zaman her şeyi gösterecek. Bekleyip görmek lazım..