25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Eylül 2017, Salı 08:18

POLİS ŞİMDİ DE ÇETE LİDERİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Torbalı'da kendisini komiser olarak tanıtan Tuğba Eraslan'a 200 bin lira kaptıran 76 yaşındaki Erdoğan Çam'ın dolandırıcılık olayı ile ilgili çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Torbalı'da kendisini komiser olarak tanıtan Tuğba Eraslan'a 200 bin lira kaptıran 76 yaşındaki Erdoğan Çam'ın dolandırıcılık olayı ile ilgili çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Çete üyesi olan 27 yaşındaki Tuğba Eraslan'ın sevgilisi 34 yaşındaki F.A. ile birlikte parayı alıp kaçtığı öğrenildi. Çete lideri de, Eraslan'ı polise ihbar edip yakalanmasını sağladı.

FİLM GİBİ OLAY

Torbalı Çaybaşı Mahallesi'nde besici, evli ve 4 çocuk babası 76 yaşındaki Erdoğan Çam'ı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini 'komiser' olarak tanıttı ve oğlunun hırsızlık suçuna karıştığını söyledi. Dolandırıcılar, yalana inanan Çam'ın telefonu kapatmasına izin vermedi. Dolandırıcılar, hırsızlık olayını çözmek için evdeki paraların incelenmesi gerektiğini belirtti. Dolandırıcılara inanan Erdoğan Çam, hemen evdeki 200 bin lira değerindeki altın ve bir miktar parayı bir poşete koyup beklemeye başladı. Bahçede bekleyen Erdoğan Çam, poşeti masanın üzerine bıraktı. Çam telefondayken bir süre sonra kendini komiser olarak tanıtan sırt çantalı bir kadın, evinin bahçesine girdi. Paraların incelendikten sonra teslim edileceğini söyleyerek Çam'dan aldı. Çam, dolandırıcının evden ayrılmasının ardından çocuklarını arayınca dolandırıldığını anladı. Erarslan parayı çete liderine teslim etmek yerine sinsice bir plan yaptı. Eraslan 34 yaşındaki sevgilisi F.A. ile birlikte parayı alıp kaçtı. Eraslan'ın kendisini dolandırdığını ve paranın gelmeyeceğini anlayan çete lideri de polise ihbarda bulundu. Eraslan'ın kimlik bilgilerini emniyete veren çete lideri olayı tüm detaylarıyla anlattı. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan 15 kişilik özel ekip, bölgedeki MOBESE kameralarını tek tek inceledi. Yapılan incelemeler sonrasında Eraslan'ın kaçtığı taksinin plakası belirlendi. 46 yaşındaki taksi sürücüsü R.A. Manisa'da gözaltına alındı. Taksi şoförü ifadesinde taksiye binen kadını tanıdığını ve sürekli müşterisi olduğunu söyledi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Tuğba Erarslan'ın sevgilisi 34 yaşındaki F.A'ya ulaştı. Manisa'daki evinde gözaltına alınan F.A, sevgilisinin kendisine teslim ettiği altınları ve paraları saklaması için arkadaşı A.H'ye teslim ettiğini aktardı. Erarslan'ı Kuşadası'nda saklandığı evde gözaltına alan polis, A.H'i de para ve altınlarla birlikte yakaladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Erarslan, F.A, taksi şoförü R.A. ve A.H. hakim karşına çıkartıldı. Erarslan tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis para ve altınları dolandırılan Erdoğan Çam'a teslim etti. Polisin şimdi çete liderinin peşine düştü.

BU İKİNCİ VAKA

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir olay Bornova'da meydana gelmişti. Bornova'da 79 yaşındaki Gültekin Y'ye 30 bin TL kredi çektiren alan çete üyesi Yener M. (18) parayı alıp kaçmıştı. Çete lideri kendisine dolandırıcılıktan elde ettikleri 30 bin lirayı getirmeyen Yener M'yi polise şikayet edip yakalatmıştı. Yener M. tutuklanırken, polis Gültekin Y'ye parasını teslim etmişti.