23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Nisan 2017, Salı 08:57

POLİS HAFTASI KUTLANDI

Polis haftası bugün sabah gerçekleşen resmi tören ile kutlandı. Sabah saat 10.00’da başlayan resmi kutlama töreni Atatürk Meydanı’nda gerçekleşti.

Polis haftası bugün sabah gerçekleşen resmi tören ile kutlandı. Sabah saat 10.00’da başlayan resmi kutlama töreni Atatürk Meydanı’nda gerçekleşti. Törene, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Sever, İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Sinan Şen çok sayıda polis ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Gerçekleşen etkinlik ile Türk polis teşkilatının 172. Kuruluş yıl dönümü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Yılmaz daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, ayrıca şehit polisler için ikindi namazında Muratbey Camii’nde mevlidi şerif okutacak.

POLİS ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA BAĞLI, İNSAN HAKLARINA SAYGILI OLARAK GÖREVİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEKTİR

 Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz, yaptığı konuşmasında “Daha önce de değişik isimler ile anılan, güvenlik hizmetlerini yerine getiren kurum ülkemizde 10 Nisan 1845 tarihinden itibaren Polis adıyla hizmete girmiş ve kuruluşumuz 172 yılını geride bırakmıştır. Teşkilatımız, demokrasimizin temelinin her şeyden önce insana verilen değer olduğu gerçeğinden hareketle, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için yaptığımız özverili çalışmalarımıza geçmişte olduğu gibi gelecekte de inanç ve azimle, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, İnsan Haklarına saygılı olarak görevini sürdürmeye devam edecektir. Değerli meslektaşlarımız, yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz bu onurlu görev, özveri ve fedakarlık isteyen zorlu bir görevdir. Bu zorlu görevi başarmanın en önemli yolu, görevin gerektirdiği disiplin, cesaret, görevini yerine getirmede nezaket, eşitlik ve tarafsızlık Halkımızın bize olan güven ve desteği arttıkça bizim başarımız da katlanarak artacaktır. Bununla beraber Torbalı ilçemizde fedakar ve cansiperane bir şekilde görev yapan tüm arkadaşlarımı üstün görev anlayışlarından dolayı tebrik ediyor, ilçemizde var olan huzur ve güven ortamının devamı noktasında topluma güven veren hizmetlerimizin yüksek bir şuurla en iyi bir şekilde devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle görevi uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet ve geride kalanlarına sabır, metanet diliyorum” dedi. HASAN DEMİR