20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Haziran 2017, Cumartesi 12:37

PAZAR ESNAFI ZABITAYA İSYAN ETTİ

Normal zamanda Perşembe günleri kurulan Tepeköy Pazaryeri’nde Ramazan Bayramı arifesi olması nedeniyle bugün Pazar kuruldu. Normal günlerden farklı bir uygulama ile kurulan pazaryerine dün geceden park edilen otomobiller zabıta ekipleri tarafından kaldırılmayınca pazaryerinde istenmeyen görüntüler oluştu.

Normal zamanda Perşembe günleri kurulan Tepeköy Pazaryeri’nde Ramazan Bayramı arifesi olması nedeniyle bugün Pazar kuruldu. Normal günlerden farklı bir uygulama ile kurulan pazaryerine dün geceden park edilen otomobiller zabıta ekipleri tarafından kaldırılmayınca pazaryerinde istenmeyen görüntüler oluştu. Pazarın tam ortasına park eden otomobil nedeniyle bir Pazar esnafı tezgah kuramazken bir tezgahın ise önü tamamen kapandı. Bazı pazarcı esnafı ise park eden araç nedeniyle kendi tezgahlarına da müşteri gelmediğini söyledi. Aracın kaldırılması için defalarca zabıtaya başvurmasına rağmen otomobili kaldırtamayan pazar esnafı, isyan etti.

VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN DEDİK BİZ MAĞDUR OLDUK

Torbalı Belediyesi’nin arife pazarı için kendilerinden 75 lira yer kirası aldığını ifade eden pazar esnafı, ancak buna rağmen dün pazar kurulacağı duyurusu yapılmadığını ve pazaryerindeki otomobillerin çekilmediğini söylediler. Sabah da zabıtaya defalarca bildirmelerine rağmen otomobilin çekilmediğini ifade eden Süleyman Yayan isimli esnaf, “Vatandaşlarımız bayramda mağdur olmasın, meyve ve sebze ihtiyacını karşılasın diye arife günü pazar kurduk. Ancak mağdur olduk. Bu otomobil, zabıta tarafından çekilmemiş, uyarı yapılmamış. Gittik söyledik ama yine sonu alamadık. Araba tezgahımı tamamen kapatıyor. Vatandaşın alışveriş yapma imkanı yok. Buradan öteye vatandaşlar geçemeyince diğer esnaf arkadaşlarda iş yapamıyor” dedi. HASAN DEMİR