18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Ekim 2021, Çarşamba 10:32

PANCAR'I SU BASKINLARINDAN KURTARAN ÇALIŞMA

Son yıllarda sık sık yağışlar nedeniyle su baskınları yaşayan Pancar'da 2 buçuk metre derinliğindeki altgeçit tamamen suyla dolarken, İZBAN istasyonu da su altında kalıyor ve günlerce kullanılamaz hale geliyordu. Artık bu görüntülerin yaşanmaması için İZSU Genel Müdürlüğü harekete geçti. Torbalı Belediyesi'nin de katkıları ile yapılan çalışma ile Pancar ve Ayrancılar arasındaki tüm dere yatakları ve su yolları temizlenirken borular ise yenileriyle değiştirildi.

 Ayrancılar ve İnönü mahallelerinin içerisinden geçen Hayıtözü deresinde bulunan ve küçük gelen büzler değiştirildi. İnönü Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi bölgesinde küçük gelen büzler yerine 1,5*1 metre ebatında kutu menfez ile değiştirilirken Ayrancılar Mahallesi 99. Sokak’ta taşkınlara sebebiyet veren büzlerin yerine 25 adet 2*1 metre ebatında kutu menfez koyuldu. Öte yandan Ayrancılar Fevzi Çakmak Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi 13. Sokak üzerinde de mevcut olan büzlerin yerine de 22 adet 2*1 metre ebatında kutu menfez ile değiştirildiği belirtildi. Koyulan kutu mefezlerin derelerde taşkınlara ve hidrolik akışa engel olmayacak şekilde değiştirildiği öğrenildi.

Pancar mevkii Makas deresinde de çalışmalar devam ediyor. Yağan yağmurlarda başta İZBAN olmak üzere çevredeki fabrikaların olumsuz etkilendiği Makas deresinde sıkıntının giderilmesi için mevcut bulunan büzlerin yerine 120 adet 2*1,5 ebatında kutu menfez koyulacak.