27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Nisan 2017, Cumartesi 12:30

PANCAR HAYIR PLATFORM'UNA SAHİP ÇIKTI

Torbalı Hayır Platformu, dün akşam Pancar’da büyük bir organizasyona imza attı. Referandum için hayır kampanyası yürüten platform, akşam saat 19.30’da Pancar’da vatandaşlarla bir araya geldi

Torbalı Hayır Platformu, dün akşam Pancar’da büyük bir organizasyona imza attı. Referandum için hayır kampanyası yürüten platform, akşam saat 19.30’da Pancar’da vatandaşlarla bir araya geldi. Torbalı Hayır Platformu, Pancarlıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Pancar Meydanı’na yüzlerce Pancar’lı akın edince, etkinlik mitinge dönüştü. Torbalı Hayır Platformu’nun dünkü çalışmaları Torbalı Muhtarlar Derneği ile başladı. Dernek Başkanı Atatekin Doğan’ı ziyaret eden platform, ardından Ayrancılar’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Platform Ayrancılar’da esnafı ziyaret eden platform, broşür dağıttı. Platform daha sonra Pancar halkı ile bir araya geldi. Meydana ellerinde Türk bayrakları ile gelen yüzlerce Pancarlı, hayır oyu vereceklerini ilan etti. Genç yaşlı, kadın erkek meydanı dolduran Pancar halkının coşkusu, meydanın dışına taştı. Pancar, ‘Cumhuriyet için hayır’ sloganları ile inledi.

ÇOŞKULU KALABALIK

Etkinlik yoğun katılım nedeniyle adeta bir mitinge dönüşünce platform üyeleri sırayla konuşma yaptı. İlk olarak konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emine Ece, “Türkiye’nin milli birliğinin bozulmaması, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik düzeninin bozulmaması için hayır diyoruz” şeklinde konuştu. Ardından konuşma yapan ÇYDD temsilcisi Mustafa Çınar, “Ülkemiz eğitim alanında çok kötü günler yaşıyoruz. Çocuklarımız cemaat yurtlarında kalmaya mecbur bırakılıyor. Bütçeden eğitime pay ayrılmıyor. Bunu yapan iktidar partisi, tek adam rejimini getirirse çok daha kötü günler gelecek. Bu yüzden hayır diyoruz” dedi.

MEYDAN HAYIR DİYE İNLEDİ

Platform üyelerinin konuşmaları Yusuf Hacıoğlu ile devam etti. Milli Görüş temsilcisi, “Referandumun memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Benim Pancarlı kardeşlerimden tavsiyem, herkesin sandığa gitmesidir. Lütfen sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Ben oy kullanmazsam ne olacak demeyin. Sen yoksan bir eksiğiz. Diğer ricam ise bir birinizi incitmeyin. Ülkemizin milli birlik ve kardeşliği bozulmamalıdır” dedi. Ülkücü tabanı temsil eden Yurdadoğ Mutlu ise “Maddeleri İmralı’daki terör ele başına sorularak hazırlanan anayasa değişikliğine evet diyecek misiniz? Diye sordu. Pancar’ın cevabı ‘Hayır’ oldu. Demokrat Parti İlçe Başkanı İbrahim Demir iktidar partisinin tek vatan tek bayrak sloganına atıfta bulunarak ‘Soruyorum size bizim kaç bayrağımız, kaç vatanımız var? Tabi ki tek vatanımız tek bayrağımız var. AKP, Türk Bayrağı’nın yanına astığı Kürdistan bayrağını da kabul ediyorsa o ayrı” diyerek gönderme yaptı. Vatan Partisi İlçe Başkanı Ülfet Başdüzen, “Bu anayasa değişikliği teklifinde ekonomiyi düzeltecek hiçbir şey yok, işsizliği bitirecek hiçbir şey yok, demokrasiyi attıracak hiç bir şey yok, eğitim seviyesini arttıracak hiçbir şey yok. Bu anayasa yalnızca diktatörlüğü ön görüyor” dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Pancar halkına son hitap eden platform üyesi Övünç Demir oldu. Demir “Biz Türkiye olarak manevi yönden çok güçlü bir ülkeyiz. Bizim örfümüz adetimiz, bayram sabahlarımız var. Manevi yönden çok güçlüyüz, fakat ekonomik olarak güçlü değiliz. Ekonominin saç ayakları vardır. Birincisi demokrasi, Türkiye’de demokrasi olduğuna inanıyor musunuz? Hayır. İkincisi özgürlük, Türkiye’de özgürlük olduğuna inanıyor musunuz? Hayır. Üçüncüsü güven ortamı, ülkemizde güven ortamı kaldı mı? Hayır. Ekonomimizde güçlenirse dünyaya kafa tutacak hale gelebiliriz. Ancak şuanda esnafımız kan ağlıyor, işçilerimiz kan ağlıyor. Buradan Torbalı halkına sesleniyorum, 16 Nisan’da vur mührünü Hayır’a” şeklinde konuştu. Konuşmanın sonunda Pancar halkı ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı attı. HASAN DEMİR