24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Mayıs 2017, Cuma 08:50

PAMUKYAZI TIR GARAJINA DÖNDÜ

Sürekli trafik kazalarıyla gündeme gelen Pamukyazı Mahallesi’nde yapılan tüm uyarı ve kontrollere rağmen uygunsuz araç parkı önlenemiyor.

Sürekli trafik kazalarıyla gündeme gelen Pamukyazı Mahallesi’nde yapılan tüm uyarı ve kontrollere rağmen uygunsuz araç parkı önlenemiyor. Uzun yolda seyahat eden TIR sürücüleri İzmir – Aydın Karayolu üzerinde araçlarını yolun her iki yanında yol kenarına park ediyor. Pamukyazı, bu haliyle adeta TIR garajını andırıyor. Yasak olmasına rağmen karşılıklı olarak sağlı sollu yola park eden araçlar trafik için oldukça büyük bir risk oluşturuyor. İzmir – Aydın Karayolu kenarının TIR garajı gibi kullanıldığı Pamukyazı da her gün bir dizi tehlikelerle karşı karşıya kalınıyor. Bazı sürücüler işi o kadar abartıyor ki Pamukyazı’da ki ilkokulun önüne bile TIR park ediyor. Karayolunun kenarındaki ve tam viraj noktasındaki okulun önüne park edilen TIR, karşıdan karşıya geçecek olan öğrencilerin görüş açısını daraltıyor. Bu durum öğrenciler içinde tehlikeyi kat be kat arttırıyor.

ENGELLENEMİYOR

Yasağa rağmen Pamukyazı’da karayolu kenarını TIR garajı gibi kullanan sürücüler trafiği tehdit ediyor. Yol kenarını işgal eden TIR’lar, vatandaşların tepkisini çekiyor. Daha önce birçok trafik kazasının yaşandığı Pamukyazı’da vatandaşlar tehlikeli virajların konumunun değişmesi ve yol kenarına TIR park edilmesinin önüne geçilmesi için birçok kez eylem yapmıştı. Ancak virajların konumu değişmediği gibi tüm uyarı ve denetimlere rağmen TIR sürücülerinin yol kenarına uygunsuz park etmesi de engellenemiyor. HASAN DEMİR