26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Mart 2017, Perşembe 15:33

ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika binasında gerçekleşen basın açıklamasına Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri de katıldı.

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika binasında gerçekleşen basın açıklamasına Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri de katıldı. Kadınlar tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında ‘8 Mart’ın aydınlığında buluşuyoruz’, ‘Karanlığa hayır’ ve ‘Yaşasın örgütlü kadın mücadelesi’ sloganları atıldı. Açıklama metnini Mehtap Yurtsever Ateş okudu.

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORLAR

Mehtap Yurtsever Ateş, açıklamasında, “8 Mart’ın direniş ruhunun temelleri 1857 yılında New York kentinde, düşük ücretle, insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılan emekçi kadınların mücadelesi ile atıldı. Yüzyıllar öncesinden başlayan, her türlü baskıya, şiddete ve ayrımcılığa karşı yükselen kadın özgürlük mücadelesi, bugün de tüm baskı ve ayrımcılığa karşı aynı inanç ve azim ile devam etmektedir. Emeğimiz, bedenimiz ve irademiz üzerindeki her türlü baskıya, sömürüye ve şiddete son vermek için sürdürdüğümüz eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadın dayanışması ile yükseltiyoruz. Bu yıl 60 ülkede eş zamanlı kadın eylemleri ve kadın grevleri ile tüm kadınlar birbirimize ses oluyoruz, özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütüyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘KADIN DİRENİŞİ SÜRECEK’

Açıklama “2017 yılı kadınların yılı olacak ve karanlığı kadınların örgütlü mücadelesi yırtacak. Hayatımızı tek adam diktatörlüğüne emanet etmeyeceğiz. Dünyanın yarısını oluşturan biz kadınlar evde, sokakta, okulda, işte ve hayatın her alanında toplumsal yaşamda bizleri yok saymaya çalışan erkek egemen sisteme ve temsilcilerine karşı direnmeye devam edeceğiz. Bu 8 Mart’ta da yasaklar ‘Hayır’ diyoruz ve hapsedilmek istendiğimiz karanlığı kadınların direnişi ile boşa çıkaracağımızı müjdeliyoruz” ifadeleri ile son buldu. HASAN DEMİR