25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Temmuz 2017, Salı 16:30

ÖZBEY YOLUNDAKİ YANGIN ARILARI VURDU

Ot yangın çıktı bu kez arıları telef etti. Saat 15 sıralarında çıkan yangın faciayla sonuçlandı. Talihsiz olay Muratbey Mahallesi Özbey yolu üzerindeki Doğan Bursalıoğlu Caddesindeki bir arazide meydana geldi.

Ot yangın çıktı bu kez arıları telef etti. Saat 15 sıralarında çıkan yangın faciayla sonuçlandı. Talihsiz olay Muratbey Mahallesi Özbey yolu üzerindeki Doğan Bursalıoğlu Caddesindeki bir arazide meydana geldi. Neden çıktığı öğrenilemeyen yangında kuru oylar tutuşurken çevredeki arı kovanları da yangından etkilendi. Dumandan etkilenen arıların büyük kısmı kovanları terkedip kaçarken bir kısmı ise telef oldu.

ARI KOVANLARI TELEF OLDU

Torbalı İtfaiye Amirliği ekiplerince müdahale edilen yangın kısa sürede büyümeden söndürülmeye çalışılsa da yangın çevredeki evler kadar arı yetiştiricisi Abdülkadir Alpaydın’ıda panik olmasına neden oldu. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülmeye çalışılan yangın kısa sürede arı kovanlarının bulunduğu tel örgülü araziye yaklaşınca dumandan etkilenen arılar kovanları terk edip kaçtı. Bazı arılar ise telef oldu. 37 kovanı bulunan Alpaydın, arılarının yarısı dumandan etkilendi. Çevre sakinlerini tedirgin eden yangın doğaya olduğu kadar doğada yaşayan canlılara da zarar verdi. Daha fazla büyümeden itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangına çevredeki vatandaşlarda söndürülmesi için destek verdi. HASAN DEMİR