26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Eylül 2017, Çarşamba 09:42

ÖVÜNÇ DEMİR KONUŞTU EZBERLER BOZULDU

Pazartesi günü Bizim Torbalı ekranlarında CHP’nin 2019 belediye Başkan adaylığı için en güçlü adayı olarak gösterilen Sayın Övünç Demir’i konuk ettik. Açıklamalar gündemi sarstı. Övünç Demir’in açıklamalarının olduğu Bizim Torbalı’nın facebook sayfasındaki Halis Koç ile dobra dobra program yayını bu yazıyı yazdığım saatlerde 42 bin kişi tarafından izlenmişti. Hala da izlenmeye devam ediyor. Bu programın bir rekora imza attığını gösteriyor. İlgi ve alakınız için teşekkür ediyoruz.

Bu açıklamalardan sonra bir takım ezberler üstünden siyaseti okuyanların ezberlerinin bozulmasını normal karşılamak lazım. Koltuklara makamlara babalarından onlara kalmış gibi sıkı sıkıya sarılanların ve bu tür siyaseti siyaset sananların ezberlerinin alt üst olması normal. Doğrusu ben hiç şaşırmadım.

Bir defa karşımızda bir kişiye kenetlenmiş bir yapıdan ziyade kuvvetli bir kadro hareketi var. Ve bu hareket CHP’nin değerlerine kenetlemiş ve kuvvetli bir örgütçü yapı aynı zamanda. Demir’in ben partiye zarar verecek hiçbir adımı atmam ve attırmam sözü örgütün her şeyin üstünde tutulduğunun yegane göstergesi..

Kadro hareketi diyorum çünkü karşımızda inanmış ve azimli bir kitle var Övünç Demir’in temsil ettiği. CHP İlçe örgütü ve yönetimi ile ilgili sorulan sorulara bile ben partimi ekranlarda tartışmam diyen ve şimdiki ilçe başkanından İsmail Abinin o şekilde konuşacağına ihtimal vermem diyen alışıldık siyaset jargonun dışında bir söylem ile cevap vermesi , polemik ve çekişme üstünden siyaseti okuyanların elbette ki devrelerini yaktı. Ben yoksam parti yok ben varsam parti var diyen anlayışın tam zıddı bir profil çizdi Övünç Demir..

Özgür Erman Çağlar ile ilgili akrabalık bağı ve rakiplerinin onu AKP ile ilişkilendirmesi için ben siyaset yolumda babamı bile tanımam cevabı oldukça net ve açıktı.

Görmez yönetimine karşı oldukça sert bir söylemle cevap verdi. Tam bir fiyasko Torbalı’nın 3 yılı kayboldu dedi. Fakat sadece eleştiri yönelten bunun yanında çözüm önermeyen klasik dar siyasi anlayışın dışına çıktı. Yeni belediye binası ile ilgili projesi ve pek çok konuda önerdiği çözüm yolları çözüm üreten bir siyasi kişilik profili çizdi.

Görmez yönetimin yapacağı yeni belediye binasını 2019’da belediyeyi CHP alınca misafirhane yapacağız sözü ve Görmez döneminde kaybolan yılları 2019’dan sonra belediyeyi çift vardiya çalışarak kapatmaya çalışacağız sözü günün bence altı çizilmesi gereken önemdeki açıklamasıydı.

İlçe başkanlığına aday olamıyorum..

Aslında bu sözün altında çok derin anlamlar var. Bu sözü düzden okuyanlar ilçe başkanlığına aday olmamasını farklı değerlendirebilirler elbet. Siyaseti düz okuma sanatıyla okuyup yorumlayanların böyle değerlendirmede bulunması hiç de şaşırtıcı değil. İlçe başkanlığına aday olamıyorum çünkü halktan 2019 yılında belediye başkan adayı olmam yönünde talep var diye doldurdu bu sözün altını.

Bu ne demek?

Büyük hedeflere yürüyorum diyen kuvvetli bir özgüven ifadesi bu söz aslında. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yakın zamanda yaptığı açıklamalarda 2019 yılında belediye başkanlığına aday olmayı düşünenler ilçe başkanlığına aday olmasın diye kalın çizgilerle çizmişti bu konunun altını aslında..

Övünç Demir hedefini açık ve net çizdi.

O hedef 2019 yılı belediye başkanlığı seçimleri.

Yazının burasına tarihi bir anektot koyacağım. İsteyen istediği gibi yorumlayabilir..

‘’MÖ 280 ve MÖ 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma’ya saldırır ve neye mal olursa olsun savaşı kazanmak ister. Ve her şeyini feda eder. Sonunda Pirus, savaşı kazanır; ancak fillerle desteklediği ordusunun tamamını kaybeder. Savaşı kazanmış gibi görünür ama yanında arta kalan üç-beş yaralıdan fazlası kalmamıştır. Aslında bu savaş Pirus’u bitirmek için yapılmış ve ona çakma bir zafer olarak sunulmuştur. Pirus’un bu zaferin ardından ‘’ Böyle zafer mi olur tamamen bittim” diye mırıldandığı söylenir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkum galibiyetleri anlatmak için kullanılıyor ve bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi deniyor. ‘’

Tarihi Pirus zaferleri değil Mustafa Kemal gibi liderlerin önderliğindeki uzun mücadele ve inanmış kitlelerle kazanılan Kurtuluş zaferleri değiştirir..

Gerçek liderlerin Pirus zaferlerine ihtiyacı yoktur.

Övünç Demir’e 2019 yılının büyük zaferine yürüyüşünde başarılar diliyorum.