25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

15 Kasım 2017, Çarşamba 17:10

OVANIN KİRAZINI KARGO İLE GÖNDERECEKLER

Kemalpaşa ve Torbalı ovasının önemli ihraç kalemlerinden olan ve dünya çapında ünlü olan kiraz için yeni hamleler geliyor.

Kemalpaşa ve Torbalı ovasının önemli ihraç kalemlerinden olan ve dünya çapında ünlü olan kiraz için yeni hamleler geliyor. İHRACATININ büyük bölümünü Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ve Rusya pazarına yapan Türk yaş meyve ve sebze ihracatçıları, ihraç pazarlarını çeşitlendirmek amacıyla Uzakdoğu ülkelerini hedef pazar olarak belirledi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, "Turkish Cargo ile yaptığımız anlaşma sayesinde, dünyanın dört bir tarafında 39 destinasyona yüzde 75 indirimli taze meyve sebze gönderebiliyoruz" dedi.

TORBALI- KEMALPAŞA HATTINDAN DÜNYAYA

Türkiye’nin Uzakdoğu ülkelerine taze kiraz ve üzüm ihracatının artması için URGE projesi kapsamında yapılan seyahatin çok büyük fırsatlara gebe olduğunu söyleyen Seyyar, şöyle konuştu: “Hava kargo, ihracatın gelişiminde bize büyük fırsatlar sunuyor. Turkish Cargo ile yaptığımız anlaşma sayesinde, dünyanın dört bir tarafında 39 destinasyona yüzde 75 indirimli taze meyve sebze gönderebiliyoruz. Bu sayede, birçok ihraç pazarında önemli ihracat artışları yakaladık. Turkish Cargo ile Malezya, Vietnam, Endonezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Laos, Myanmar ve Kamboçya’yı kapsayan ASEAN bölgesine yaptıkları uçuşlarında indirimli tarife kapsamına alınması için temasa geçeceğiz. İhracatımızın bu pazarda ivme kazanması için olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz."