19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Temmuz 2017, Pazartesi 08:22

OVA BEYAZ ALTINA BÜRÜNDÜ

Bir zamanlar Torbalı Ovası’nın şampiyonu iken zamanla üretimi duran ancak son yıllarda devlet teşviki artan pamuk, yeniden revaç gördü. İki yıl önce yeniden ekilmeye başlayan pamuğun üretimi geçen yıla göre Torbalı’da tam 3 kat arttı.

Bir zamanlar Torbalı Ovası’nın şampiyonu iken zamanla üretimi duran ancak son yıllarda devlet teşviki artan pamuk, yeniden revaç gördü. İki yıl önce yeniden ekilmeye başlayan pamuğun üretimi geçen yıla göre Torbalı’da tam 3 kat arttı. Geçen yıl 6 bin dekar alana ekilen beyaz altın, bu yıl Torbalı Ovası’nda 18 bin 430 dekara ekildi. Bu oran, pamuğun bu yıl en geniş alana ekilen beşinci ürün olduğunu gösterdi. Üretimin önümüzdeki yıl daha da artması bekleniyor.

GEÇEN YIL 75 KURUŞ TEŞVİK VERİLMİŞTİ

Beyaz altın Torbalı’yı yeniden süsledi. Pamuk, bir zamanlar Torbalı Ovası’nda en fazla ekilen üründü. Ancak devlet desteğinin olmaması ve üreticinin para kazanmaması nedeniyle ilçede üretimi durmuştu. İki yıl önce üretimi için devlet desteği verilmeye başlayan pamuk, geçen yıl 6 bin bönüm alana, bu yıl ise 18 bin 430 dönüm alana ekildi. Geçen yıl pamuk için devlet tarafından kilogram başına 75 kuruş destek primi verilmişti. HASAN DEMİR