26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Ağustos 2017, Perşembe 09:30

OTOBÜS GREVİNE ERTELEME KARARI

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun şehir dışında olması nedeniyle belediye bürokratları ile sendika yetkilileri arasında geç saatlere kadar süren görüşmede, sendika bugün sabah 06.00 ile 08.00 saatleri arasında yapacağını duyurduğu 'kontak kapatma eyleminin askıya alındığını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası tarafından duyurulan bugün sabah 06.00 ile 08.00 saatleri arasında ESHOT otobüslerinde yapılacak 'kontak kapatma eylemi' kararı ile ilgili sendika tarafından belediyeye ya da bağlı kurum-kuruluşlarına herhangi bir tebligat yapılmadığını ve eylemin 'kanunsuz grev' olduğunu açıkladı.Ayrıca ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında da yasal işlem yapılacağını duyurdu. Bunun üzerine DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yetkililer akşam bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun şehir dışında olması nedeniyle belediye bürokratları ile sendika yetkilileri arasında geç saatlere kadar süren görüşmede, sendika bugün sabah 06.00 ile 08.00 saatleri arasında yapacağını duyurduğu 'kontak kapatma eyleminin askıya alındığını duyurdu.

ERTELEME KARARI ALINDI

Sendikadan yapılan açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yapılan görüşmelerde arkadaşlarımızın iş çıkışları ile ilgili işlemleri durdurmuş olup, yapacağımız 2 saatlik kontak kapatma eylemi, yapılan bu görüşmeler sonucunda ertelenmiştir. Önümüzdeki hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile konuyu enine boyuna tartışarak, haklılığımızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi. ESHOT otobüslerinde 2 saatlik kontak kapatma eyleminin yapılmayacağını duyuran sendika yetkilileri, Genel İş ve Sosyal İş üyelerinin saat 10.00'da Konak Pier önünde toplanıp Büyükşehir Belediyesi önüne yapacakları yürüyüşte ise herhangi bir değişiklik olmadığını, söz konusu saatte Konak Pier önünde toplanıp, Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyeceklerini açıkladı.