27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Temmuz 2017, Cumartesi 08:39

OTOBAN TORBALI’YI CAZİBE MERKEZİ YAPTI

İstanbul merkezli gayrimenkul geliştiricileri, yönünü yeni İzmir – İstanbul otobanı nedeniyle İzmir’e çevirdi. Cazibe merkesi haline gelen bölgelerin başında da Torbalı geliyor.

İstanbul merkezli gayrimenkul geliştiricileri, yönünü yeni İzmir – İstanbul otobanı nedeniyle İzmir’e çevirdi. Cazibe merkesi haline gelen bölgelerin başında da Torbalı geliyor. Pek çok firma İzmir’de projeye başlarken, pek çoğu da yer arayışında. Ayrıca Emlak Konut GYO’nun bölgedeki arazilerinin de ihaleleriyle bölgeye ilgi de arttı. Konut, ofis, otel gibi çeşitli yatırımların yeni merkezi haline gelen İzmir’in uzun yıllar sektörün gündeminde önemli yer alması bekleniyor.

METREKARE FİYATLARI TAVAN YAPTI

Firmaların İzmir’i tercih nedenlerinin başında arz-talep dengesi geliyor. Yeni konut ihtiyacı süren İzmir’de üretilen ve satılan konut sayısı dengeli seyrediyor. Son bir yılda İzmir’de satılık konutların ortalama metrekare fiyatı ise yüzde 15’i buldu. Yanı sıra İzmir’in sahil bölgesinde ise yazlık lüks villa ve rezidans tipi projeler de ağırlık kazandı.

OTOYOL ETKİSİ

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin açıklanmasıyla birlikte geçiş güzergahlarındaki fiyat artışı da hızlandı. Projenin bağlantı yollarıyla birlikte İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate düşürmesi, İzmir’in gayrimenkul projeleri için önemli bir çekim merkezi olmasını da. Son bir yıldır otoyolun etkisi en çok İzmir’de hissediliyor.

TORBALI’DA CAZİBE MERKEZİ OLDU

İzmir-İstanbul Otoyolu’nda çalışmaların sürdüğü Bornova viyadüğü ve Kemalpaşa Bağlantı Yolu’nun bölgesindeki Pınarbaşı, Doğanlar ve Yunus Emre mahallesi mevkilerinde gayrimenkul fiyatlarında ilk etapta yüzde 25 artışın ardından şu anda yeni projelerle birlikte artışlar yüzde 60’ı buldu. Torbalı ve Kemalpaşa da yatırmcıların gözdesi olan ilçeler olarak dikkat çekiyor. Aynı şekilde Çamdibi- Altındağ bölgesi de otoyolun ortaya çıkardığı fiyat artışıyla değer kazanmaya başlarken, bağlantı yollarıyla birlikte İzmir’in tamamında gözle görülür bir fiyat artışı da bekleniyor.