19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Eylül 2017, Pazartesi 18:42

OTOBAN TORBALI’DA KONUT FİYATLARINI UÇURDU

On milyarlarca liralık dev mega proje atağının en fazla etkilediği şehirlerin başında gelen İzmir’de müteahhitler yeni gayrimenkul projeleri geliştirmek için yarışıyor.

On milyarlarca liralık dev mega proje atağının en fazla etkilediği şehirlerin başında gelen İzmir’de müteahhitler yeni gayrimenkul projeleri geliştirmek için yarışıyor. Bu da beraberinde hem arazi hem de konut fiyatlarını olanca hızıyla etkiliyor. İzmir’in bütün yerleşimlerinde fiyatlar artarken, bu artışlar Kemalpaşa’da olduğu gibi yüzde 900’ü buluyor Mega projelerle dev inşaat şirketlerinin adeta 'mesken tuttuğu' İzmir'de hayata geçirilen yeni gayrimenkul projeleri beraberinde arsa ve arazi fiyatlarını da hızla tırmandırıyor. Mega projelerin hayata geçmelerine az süre kalana kadar bu tırmanışın da yeni yerleşimlere de yayılarak devam edeceğine kesin gözle bakılıyor.

TORBALI LİSTENİN BAŞINDA

İzmir'de 'gayrimenkul değer artışları' esas alınarak hayata geçirilen değer artışı araştırmasına göre arsa ve arazi yatırımı yapılan ilçelerin başında Çeşme, Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Menemen ve Seferihisar ilçeleri geliyor. Özellikle İstanbul-İzmir otobanının bağlantı noktası olan Kemalpaşa'da 2013'te metrekaresi 10 TL olan fiyatların yüzde 900 artışla 100 liraya kadar ulaşması dikkat çekiyor. Urla, Seferihisar da tarla fiyatları, Menemen ve Torbalı'da ise site içi yeni yapılaşmalarda daire fiyatlarının yüzde 50 arttığı gözleniyor. İzmir merkezde ise yeni ve lüks yapılaşma en çok Bayraklı, Bornova ve Karşıyaka'da görülüyor.