18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mayıs 2017, Cumartesi 08:26

OTİSTİK FİLİZNUR VE ANNESİ MUCİZE YARATTI

İZMİR'de, doğumdan sonra, yüzde 94 'ağır zihinsel engeli ve otistik' teşhisi konulan, günü ağlama ve şiddet krizleriyle geçiren 15 yaşındaki Filiznur, annesi Süreyya İmer'in de çabasıyla mucizeyi gerçekleştirip iyileşti.

İZMİR'de, doğumdan sonra, yüzde 94 'ağır zihinsel engeli ve otistik' teşhisi konulan, günü ağlama ve şiddet krizleriyle geçiren 15 yaşındaki Filiznur, annesi Süreyya İmer'in de çabasıyla mucizeyi gerçekleştirip iyileşti. Okumayı öğrenen, normal düzeydeki sınıf arkadaşlarıyla derslerini takip etmeye başlayan, jimnastikte Türkiye şampiyonlukları elde eden otistik Filiznur ve annesinin yarattığı mucize, Türk Telekom'un Anneler Günü reklamında milyonlara ulaşarak örnek oldu.Bornova İlçesinde oturan Süreyya İmer ile eşi Mehmet İmer'in kızları Filiznur'un dünyaya gelmesiyle yaşadıkları mutluluk, o henüz 19 aylık olduğunda öğrendikleri gerçekle büyük üzüntüye dönüştü. Filiznur'a yüzde 94 oranında 'ağır zihinsel engelli ve otistik' teşhisi konuldu. Küçük Filiznur, ağır rahatsızlığından dolayı 18 yaşından küçüklere verilmesi sakıncalı olan ilaçlar almak zorunda kaldı.6 yaşına kadar güçlükle konuşan, günün 20 saatini ağlama ve şiddet krizleriyle geçiren, kolunu kanatana kadar ısıran, başını duvarlara vuran, en anlaşılır şekilde sadece 'anne' diyebilen Filiznur için, önce annesi Süreyya İmer, mücadele etmeye başladı. İlk iş, onun hayatını günden güne olumsuz yönde etkileyen, görme kaybı yapan ilaçlarını, doktorlarıyla da görüşerek kesti. Artık kızını sevgisiyle büyütmeye başladı. Ona sürekli sevgi sözcükleriyle yaklaştı. Filiznur İmer, 6 yaşına geldiğinde ise aldığı zihinsel engelli ve otistik raporundan dolayı, hiçbir okula kabul edilmedi.

SEVGİ FİLİZNUR'U KAZANDIRDI

Bu yaştan sonra Filiznur için bir de eğitim mücadelesi verildi. Her gittiği okulda, sadece engelli öğrencilerin gidebildiği özel alt sınıflarında eğitim alabileceği cevabını aldı. Ancak mücadelesinden vazgeçmeyen anne Süreyya İmer, ısrarlı girişimleri sonrasında, sadece bir aylık geçici raporla normal okula gidebilme hakkını elde etti.

OKUL MÜDÜRÜ YARDIM ELİNİ UZATTI

Buna rağmen okulların almak istemediği Filiznur'a, kendi oğlu da hem zihinsel, hem de bedensel engelli olan Ömer Özkan İlkokulu Müdürü Tayfun Gökbulut, elini uzattı. Kendi okulunun sınırları içerisinde olmamasına rağmen Filiznur'un kaydını yaptı.

ÖNCE ARKADAŞLARI EĞİTİLDİ

Ardından da, ilk olarak daha birinci sınıfta olan Filiznur'un sınıf arkadaşlarını, onun eğitimi olumsuz etkilenmesin diye bir dizi mini eğitimden geçirdi. Onlara Filiznur'a, günlük yaşamında ve derslerinde nasıl yardım etmeleri, neler yapmaları gerektiğini tek tek öğretti. Sınıf arkadaşları da, Filiznur'a öğretildiği gibi kucak açtı. Annenin sevgisi, arkadaşlarının ilgisi ve ilkokul sınıf öğretmeni Hülya Özdemir ile Okul Müdürü Tayfun Gökbulut'un büyük özverisi, Filiznur'un hayatında yepyeni bir dönem başlattı.

AĞIR ZİHİNSEL ENGELİ AŞTI

Engelliler yerine normal öğrencilerle okuluna devam eden Filiznur, arkadaşları gibi okumaya başladı. Derslerinde ilerleme kaydetti. Artık ne evinde ne de okulunda, ağlama ve şiddet krizleri yaşamadı. Hastaneden geçen yıl alınan son raporunda da artık, sadece otistik olduğu yeraldı. Ağır zihinsel engelli, bölümünü Filiznur, aşmayı başardı.

BAŞARISINI CUMHURBAŞKANIYLA PAYLAŞTI

Hayata küsme noktasından annesinin, öğretmenlerinin elinden tuttuğu sevgiyle kucakladığı Filiznur, yürüyemez durumdan, ayağa kalktı. Jimnastik, buz pateni ve futbol kurslarına gitti. Kendi dalında, jimnastikte Türkiye şampiyonlukları elde etti. İlkokulu başarıyla bitiren Filiznur, Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu'na devam etti. Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun her yıl düzenlediği yarışmalarda 2015 yılında jimnastikte Türkiye Şampiyonu olan Filiznur İmer, madalyasını da çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir ziyaretinde elinden aldı.

YARATTIKLARI MUCİZE MİLYONLARA ULAŞTI

Jimnastikte başarılarını sürdüren şimdilerde de 21 Mayıs'ta yapılacak şampiyonaya hazırlanan Filiznur'un ve annesinin yarattığı mucize, onlara en büyük sürprizi, mutluluğu yaşattı. Anne ve kızı, Türk Telekom'un yaklaşık bir yıldır planladığı anneler günü reklamında birlikte kamera karşısına geçti, yarattıkları mucize milyonlara ulaştı, mutluluk yaşattı, örnek oldu. Reklam filminin televizyonlarda gösterilmeye başlamasından sonra anne Süreyya İmer, kamera arkasında yaşananları ve mutluluklarını anlattı.Kızının kendi araştırmalarına göre dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini, hastalığı yendiğini anlatan Süreyya İmer, Türk Telekom'dan gelen reklam filmi teklifiyle Filiznur'un büyük sevinç yaşadığını söyledi. Reklam filmi çekimlerinin iki gün sürdüğünü, ancak çekim ekibinin 15 gün boyunca Filiznur'la vakit geçirdiğini, yer baktığını ifade eden Süreyya İmer, "Bize ilk teklif geldiğinde bir yıl boyunca bizi takip ettiklerini ve anneler günü reklamında oynamamızı istediler. Filiznur büyük sevinç yaşadı, çekim hazırlıkları 15 gün sürdü. Filiznur'un günlük hayatından spor salonundaki çalışmalarına kadar küçük küçük çekimler yapıldı. Sonra da reklam filminin asıl çekimi oldu. Basmane, Bornova, Karşıyaka'da çekimler yapıldı. Çekimlerde Filiznur inanılmaz keyifliydi. Ben çok heyecanlandım. Beni bile Filiznur sakinleştirdi. 'Sen kameraları zaten tanıyorsun anne' sözleriyle beni sakinleştirdi, motive etti. Biz bu reklamda, bütün otizmli çocukların adına oynuyormuş gibi omuzlarımızda yük hissettik. Ama kızım başardı, reklam filmi planlandığı gibi hiç aksamadan çekildi. Şimdi televizyonda izlediğim zaman, kızımın başarısı karşısında ağlıyorum. Kızımın başarısı onun gibi çocukların ailelerine örnek olsun. Hiçbir zaman yılmasınlar, mücadele etsinler. Sonuçta sevgi ve çalışmak galip geliyor. Kızım şimdi çok keyfili, çok mutlu. Hatta bir daha oynar mıyım anne diye bana soruyor" dedi.