27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Haziran 2017, Çarşamba 09:30

ÖSYM TORBALI’NIN YERİNİ BİLMEZ Mİ?

Geçen hafta üniversite sınavı yapıldı. Binlerce gencimiz üniversiteye girebilmek ve gelecekte daha iyi meslekleri olsun diye sabahın köründe yollara düştüler.. Bu yıl yapılan sınavlarda 15 dakika kuralı yüzünden pek çok öğrenci mağdur oldu. ÖSYM bu kuralı esnetmedi. Esnetecek gibi durmuyor. Yani anlayacağınız zaman kavramı öğrenciler için daha kıymetli oldu. O yüzden evlerine yakın bölgelerde sınava girenler, sınava girmek için fazla vasıta kullanmadan okullara gidenler, uzağa gidenlere göre daha avantajlı..

EN ÇOK VERGİ VEREN İLÇESİNİN MAĞDUR ÇOCUKLARI

Şimdi bizim en çok vergi veren, sanayinin gözbebeği olan, nüfusu 200 bin sınırına dayanan nadide ilçemiz Torbalı’yı bir düşünün.. Bizim ilçede üniversite giriş sınavı yapılıyor mu? Yapılmıyor..En çok vergi veren ilçeyiz havası atmak, İstanbul Sanayi Odasının listesine Torbalı’dan şu kadar firma girdi diye çaka satmak sabahın köründe yola düşen LYS sınavına girecek öğrenciler için bir şey ifade ediyor mu acaba?

50 BİN 200 BİNDEN BÜYÜK MÜ?

Yıllardır Torbalı’dan üniversite sınavına girecek olanlar Tire, Ödemiş gibi yakın yerlere gidiyorlar. .Yani 200 bin nüfuslu bir sanayi ilçesinin öğrencileri sabahın köründe yollara düşüyor.. Sadece Tire’nin .Ödemiş’in değil tüm Küçük Menderes havzasının ilçe nüfuslarını toplasanız Torbalı nüfusu ancak eder belki de eksik bile kalır. Ama yıllardır çocuklarımız sabahın köründe üniversite sınavı için Torbalı’nın üçte bir nüfusa sahip ilçelerine gitmek için yollara dökülüyorlar.. Ve yıllardır bu konuda hiç kimse de bir adım atmıyor..

YETKİLİLERE AÇIK ÇAĞRI YAPIYORUM

Bu konuda tüm yetkililere bu yazım vasıtasıyla açık çağrı yapıyorum..Bu mağduriyeti artık giderin. Oturduğunuz koltukların hakkını artık bu ilçe halkı için verin. 1dakika bile geç kalındığı zaman insanların hakkının kaybolduğu böyle bir sınavda Torbalı’nın çocuklarını sabahın köründe uzak diyarlara gitmek için yollara dökmeye kimsenin hakkı yok..Bu ilçenin Ankara’da Torbalı kökenli iktidar partisinden vekili var, iktidar partisinden Belediye Başkanı var, aynı şekilde muhalefet partilerinden de Torbalı’ya sık sık gelen vekiller var.. Herkes parti ayrı yapmadan etkili yetkili kimi bulursa bu sorunu anlatsın. Artık bu ayıbı çocuklarımıza yaşatmayın.. En çok vergi veren ilçenin ( !!!) etkili ve de yetkili koltuklarında oturanlar artık bu sorunun çözümü için ellerini taşın altına soksun bir zahmet.! Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim. Bilginiz olsun.