26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Nisan 2017, Pazartesi 18:59

ORAL PARTİ ADABINI BİLMİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral’ın dün yapmış olduğu basın açıklamasına en büyük tepki kendi partisinin belediye meclis üyesinden geldi. MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Vurur, kendisini itham eden MHP İlçe Başkanı Muhammed Oral’a çok sert ifadelerle tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral’ın dün yapmış olduğu basın açıklamasına en büyük tepki kendi partisinin belediye meclis üyesinden geldi. MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Vurur, kendisini itham eden MHP İlçe Başkanı Muhammed Oral’a çok sert ifadelerle tepki gösterdi. Oral düzenlediği basın açıklaması ile ADD, ÇYDD, CHP, DSP, DP, VP, SP ve MHP’li üyelerden oluşan Torbalı Hayır Platformu’nu şer platformu olarak tanımlamış, Yurdadoğ Mutlu’nun MHP’yi temsil etmediğini belirterek platformda yer almamasına rağmen Mehmet Vurur’u da platformda yer almakla suçlamıştı. Oral’ın platformu PKK hizmetçisi olarak nitelendirmesi ise Torbalı halkının sert tepkisine neden olmuştu.

ORAL PARTİ ADABINI BİLMİYOR

 MHP’li Torbalı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Vurur “Ben bu açıklamalara ancak gülerim” diyerek başladığı açıklamasında “Sayın ilçe başkanımız yerel gazetelere talihsiz bir açıklama yapmış. Ben bu açıklamayı ilçe başkanımızın gençliğine, tecrübesizliğine ve parti adabı bilmemesine sayıyorum. Bu açıklama, diğer siyasi partileri sevindirse de Milliyetçi Hareket Partisi için büyük bir ayıptır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz diğer partilere benzemez ve kıyaslanamaz bir ideolojik partiyiz; bizde kol kırılır yen içinde kalır. Bize dışarı çıkıp avazımız çıktığı kadar bağıracak ne bir ahlak adabı, ne de bir teşkilat adabı gösterdiler. Bize iyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla sevincini de üzüntünü de partinin dört duvarı arasında paylaşmayı öğrettiler” dedi.

BEN SADECE MHP ÜYESİYİM KİMSENİN HİMAYESİNE GİRMEDİM

 Kendisinin seçilmiş bir meclis üyesi olduğunu hatırlatan Vurur, kendisine haksız ithamda bulunan Oral’a şu sözlerle seslendi. Vurur, “Sayın Başkan ben Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesiyim. Yani 17.000 seçmenin sesiyim. Bu da demektir ki partinin namusuyum. Sen parti üyelerinin görevlendirdiği meclis üyesine de partililerine de dil uzatamazsın. Sen kendi namusunu kendi elinle diğer siyasi partilerin kucağına atamazsın. Bunu söylemeden önce üç meclis üyeni elinde tutmasını bilecektin. O partide birlik beraberliği sağlayamadın ki iki meclis üyen elini kolunu sallaya sallaya bu partiden istifa edip gitti. Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçtiği iki meclis üyesi bağımsız olmamalıydı. Demek ki başkalarının gazına gelerek boş atıp dolu tutmak olmuyormuş. Birbirimizi sevmeyebiliriz fakat biz bu davanın ilçe başkanı ve meclis üyesiysek birbirimize saygı göstermek zorundayız. Ben hiç kimsenin himayesi altına girmedim ve girmem de bunu böyle bilesin. Genel başkan genel başkanımdır, il başkanı il başkanımdır ve ilçe başkanı ilçe başkanımdır. Biz bunu bilir biz bu adaba uyar ve saygı duyarız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak hiç kimseye ihtiyacımız yoktur ve olmayacaktır” dedi.