18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Ağustos 2017, Perşembe 13:46

ORADA YAŞIYORLAR AMA RESMİYETTE YOKLAR

Resmi olarak Çapak Mahallesi’ne bağlı olan Beşevler’de vatandaşlara bir dokunan bin ah işitiyor. 1976 yılında kurulan ve şuanda yaklaşık 150 hanenin bulunduğu Beşevler’e imar izni verilmiyor.

Resmi olarak Çapak Mahallesi’ne bağlı olan Beşevler’de vatandaşlara bir dokunan bin ah işitiyor. 1976 yılında kurulan ve şuanda yaklaşık 150 hanenin bulunduğu Beşevler’e imar izni verilmiyor. Resmi olarak sanayi imarı olan Beşevler’de konut imarı olmadığı için mahalle statüsü verilmiyor. Resmi olarak orada yaşamıyor kabul edilen yüzlerce insan, bu nedenle hizmette alamıyor. Kanalizasyon altyapısına bağlanmayan, internet erişimi verilmeyen, sağlık ocağı açılmayan ve ulaşımı sorunlu olan Beşevler’de vatandaşlar bin bir mağduriyet yaşıyor.

BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Beşevler’in kurucularından olan Cemal Ulusan ve Beşevler Dayanışma Derneği Başkanı Murat Karakaş, gazetemize sorunları anlattı. Cemal Ulusan, “Burayı 1976 yılında kurduk. Zamanla 150 hane olduk. Ancak 40 yıldır yöneticiler tarafından hiç var sayılmadık. Önceleri buraları kırsal olduğu için imar izni verilmiyordu sonra sanayi imarına açtıkları için konut imarı vermediler. İmar izni olmadığı için mahalle statüsüne alınmıyoruz. İkametgah almak için dolmuşla Çapak’a gidiyoruz, iki kez yol parası ödemek durumunda kalıyoruz. İmar izni olmadığı için İZSU altyapıya bağlamıyor. Doğalgaz ve internet bağlanmıyor. İmar izni olmadığı için okul ve sağlık ocağı yapılmıyor. Torbalı’ya ulaşımımız bin bir çile ile gerçekleşiyor” diyerek sorunları sıraladı.

SAĞLIK OCAĞINA BİLE İZİN YOK

İmar sorununun çözülmesini isteyen Beşevler Dayanışma Derneği Başkanı Murat Karakaş, “İmar izni olmadığı için sağlık ocağı bile açmıyorlar. Kuşçuburun sağlık ocağına gitmemiz gerekiyor. Oraya gidebilmek için iki araç değiştirmemiz gerekiyor. Doğalgaz ve fiber internet hattı dibimizden geçiyor ama bize verilmiyor. Artık bu imar sorunumuz çözülsün. Bizim sanayi alanına bir zararımız yok. Her gün yeni bir fabrika yükseliyor zaten. Ne yapacaklar bunca evi yıkacaklar mı? Biz artık mahalle olmak ve sorunlarımızdan kurtulmak istiyoruz” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR