29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Ekim 2017, Salı 17:44

ÖLÜM YOLU İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından referandum öncesi temeli atılan ve “4 Eylül 2018”de açılacak diye müjdesi verilen Belevi yolunun yapımına henüz başlanmadı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından referandum öncesi temeli atılan ve “4 Eylül 2018”de açılacak diye müjdesi verilen Belevi yolunun yapımına henüz başlanmadı. Torbalı- Selçuk ve Tire'den pek çok vatandaşın kullandığı yol sık olan ölümlü kazalar nedeniyle ölüm yolu olarak adlandırılıyor. Yetkililerin yargı kararına takıldığı ve şuan hiçbir çalışma yapılmadığı açıklaması gerçeği ortaya koydu. Çok sayıda ölümlü trafik kazasının meydana geldiği yolun genişletilmesi için ihaleye çıkılmış, 20,5 kilometrelik yolun temeli, referanduma sayılı günler kala Bakan Arslan ve İzmir milletvekillerinin katılımıyla atılmıştı. İhale katılımcılarından Mehmet Ali Ünal (MAU) İnşaat’ın Kamu İhale Kurumu’na açtığı dava sonuçlanmadan, yolun yapımı için ZEY İnşaat’la sözleşme imzalandığı ve mahkemenin MAU inşaat lehine karar vererek, yapımı üstlenen firmaya el çektirdiği anlaşıldı. Bakan’ın Tire’nin kurtuluş günü 4 Eylül’de açılacak diye söz verdiği yolda o tarihten bugüne hiçbir çalışma yapılmadı.

SERTEL BİLGİ ALDI

Tire-Belevi yolunu birçok kez Meclis gündemine taşıyan ve yolun bir an önce yapılması için girişimlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, yol yapımını yerinde görmek için bölgeye gitti ve Belevi-Tire arasında yolda inceleme yaptı. Bölgede şuan hiçbir faaliyetin olmadığını gören CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kamu İhale Kurumu’na açılan dava sonuçlanmadan yolun temelinin ?16 Nisan’da yapılan referandum yatırımı olarak atıldığını belirterek, “Onlarca ölümlü kazaya neden olan Tire-Belevi yolu ölüme davetiye çıkarmaya devam ediyor. Temel atma töreninde benim de yer aldığım ve Bakanın ?4 Eylül 2018’de açılacak diye söz verdiği 20,5 kilometrelik yol referanduma kurban gitmiş maalesef. Mahkeme kararı beklenmeksizin bir oldu-bittiyle temel atıldı ancak ortada hiçbir şey yok” dedi.

BAKAN’IN SÖZÜ NE OLACAK?

Yetkililerin yeni yükleniciyle sözleşme imzalandığı ve yapım çalışmalarına 10 güne kadar başlanacağı yönünde kendisine bilgi verdiğini ifade eden Sertel, bu aksaklıklardan dolayı yolun 2018 yılı Eylül ayına yetişmesinin zor olduğunu ve Bakan’ın sözünün de havada kalacağını söyledi.