26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Temmuz 2017, Perşembe 12:26

OLAYLI MİNİBÜS HATTINDA HAKLARINI ALDILAR

Daha önce şehir içi ulaşımını sağlarken ulaşım hakları ellerinden alınan Torbalı Metropolis Şehir İçi Ulaşım Kooperatifi’ne yeniden izin çıktı.

Daha önce şehir içi ulaşımını sağlarken ulaşım hakları ellerinden alınan Torbalı Metropolis Şehir İçi Ulaşım Kooperatifi’ne yeniden izin çıktı. Daha önce olaylı bir şekilde ulaşımdan ayrılan, günlerce süren protesto ve eylemlerin ardından yasal hukuk mücadelelerini sürdüren minibüsçüler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi’nden onay almayı başardı. UKOME kararı ile Torbalı Metropolis Şehir İçi Ulaşım Kooperatifi’nin 25 aracının yeniden şehir içi ulaşımında çalışmasına izin verildi. Prosedürün yerine gelmesinin ardından minibüsler yeniden çalışmaya başlayacak.

ARAÇ SAYISI 75’E ÇIKIYOR

İzmir – Torbalı hattında çalışan 50 minibüse, daha önce şehir içi güzergâhında çalışma izni verilmişti. Bu 50 minibüse ek olarak eskiden şehir içinde çalışan 25 minibüse daha izin verildi. Böylece Torbalı şehir içi ulaşımını sağlayan araç sayısı 75’e çıkacak. Çalışma sisteminin nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Araç sayısının fazla olmasından dolayı araçlar ikiye bölünerek birer gün arayla çalışabilir yada tüm araçlar aynı anda çalışabilir. HASAN DEMİR