20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Eylül 2017, Cuma 09:14

OKULLARA YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ GELİYOR

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliği ile emniyet müdürlerine, “2017-2018 Eğitim - Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri” konulu genelge göndererek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliği ile emniyet müdürlerine, “2017-2018 Eğitim - Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri” konulu genelge göndererek gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Genelgede, okullara güvenlik kamerası kurulması, kameraların da “Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine(KGYS)” entegre edilmesi istenirken, ilk kez okullarda koordinasyon görevlisi de belirlendi.genelgede, 2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde okul çevresinde alınacak tedbirler şu şekilde sıralandı: “Tüm okullarda bugüne kadar meydana gelen suç sayıları, suç türleri, okulların fiziksel güvenliği ve mevkileri ile çevresel etkenler göz önünde bulundurularak, güvenlik değerlendirmesi yapılarak rapor hazırlanacak ve okullar güvenlik yönünde öncelikli gruplara ayrılarak önlemler ona göre artırılacak. Öncelikli okullarda, çocuk, asayiş, narkotik ve trafik birimlerinden ekipler bulundurulacak.

GENELGE GÖNDERİLDİ

İlk kez okullara koordinasyon görevlisi Kolluk kuvvetleri personelinden ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’ görevlendirilecek. Her okulda bulunacak koordinasyon görevlisi, okul yöneticileri ile İrtibatlı olacak. Birinci derecede öncelikli okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, sorumlu olduğu okul yöneticileri ile en az haftada bir, ikinci derece öncelikli okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi en az onbeş günde bir, üçüncü derece öncelikli okullarda ise güvenli eğitim koordinasyon görevlisi en az ayda bir görüşme yapacak. Görüşmede dile getirilen sorunlar ve güvenli eğitim koordinasyon görevlisince tespit edilen aksaklıklara ilişkin tutanaklar tutulacak, bu tutanaklar Çocuk Şube Müdürlükleri/ Büro Amirliklerine gönderilecek. Koordinasyon görevlilerince yapılan değerlendirmeler sonucunda, okul ve çevresindeki risk faktörlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde gerekli önlemler Çocuk Şube Müdürlükleri koordinesinde alınacak.