9 Mayıs 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Aralık 2019, Cuma 10:38

ÖĞRETMEN VE VELİLER OKUL ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Torbalı’nın prestijli özel okullarından birisi daha olaylı bir şekilde kapandı. Maaşları ödenmeyen öğretmenler derse girmediği ve faturası ödenmediğinden dolayı elektrikler kesildiği için kapısına kilit vurulan Mavi Ege Koleji önünde dün öğretmenler ve veliler eylem yaptı. Öğretmenler birikmiş maaşlarını alamadıkları için, çocuklarını başka okullara yazdırmak zorunda kalan veliler ise peşin ödeme yapıp geri alamadıkları okul ücreti için eylem yaptı. Öğretmenlerin ve öğrencilerin mağdur edilmesi nedeniyle sitem eden eylemciler, paralarının ödenmesi talebinde bulundular.

ÖZEL OKULLAR SIKINTIDA

Torbalı’da daha önce bir özel ilköğretim okulu ile bir özel meslek koleji, öğretmenlerin maaşlarını ödeyemeyerek kapısına kilit vurmuştu. Bu kez Mavi Ege Koleji eğitim faaliyetlerini sonlandırırken Özel Mavi Teknik Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, konkordato ilan etti. Okula konkordato polisi atandı.

"BU YOLSUZLUĞA BİRİ DUR DESİN"

Basın açıklaması metnini okuyan öğretmen Adnan Çakır " Okul ücretlerini ödeyen veliler paraları içerde kalırken okula ortak olacaksınız diyerek pek çok kişinin parası alındı. Öğretmenlerin maaşları ve kıdem tazminatları da ödenmedi. Okulu bu hale getiren yöneticiler şimdi de okuldaki malzemeleri kamyonlara yükleyerek kaçırıyor. Bizim tek isteğimiz okuldaki kıymetli evraklarımızın yok edilmeden bu yolsuzluğu önüne geçilmesi amacıyla bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz. Şuanda 200 den fazla mağdur var” dedi. HASAN DEMİR