16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

17 Mayıs 2017, Çarşamba 08:39

ÖĞRENCİLER ESERLERİYLE HAYRAN BIRAKTI

Geçtiğimiz hafta Torbalı şehidinin adını alan Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, meslek fuarı düzenliyor. Üç gün sürecek olan fuar bugün kapılarını açtı.

Geçtiğimiz hafta Torbalı şehidinin adını alan Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, meslek fuarı düzenliyor. Üç gün sürecek olan fuar bugün kapılarını açtı. Sanayisi ile Türkiye için önemli bir yeri olan Torbalı’nın kalifiyeli elamanlarını yetiştiren okul, sanayinin ana damarı olan meslek dalları ile ilgili meslekleri, açılan fuarda tanıtıyor. Bilişim Bölümü, Metal Bölümü, Mekanik Bölümü ve Elektrik Elektronik Bölümü öğrencileri, mesleklerini ve yaptıkları ürünleri tanıtıyor.

ÜÇ GÜN AÇIK KALACAK

Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl ikinci kez meslek fuarı düzenliyor. Bu yıl ki fuarın açılışı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Rüzgar ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’un katılımıyla gerçekleşti. Açılış kurdelesini Mehmet Rüzgar ve okul müdürü Hüseyin Şimşek birlikte kesti.

BU OKULU BİTİREN İŞSİZ KALMAZ

Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan fuarda okulun dört bölümü tarafından stant kuruldu. Öğrenciler hem yaptıkları ürünleri sergilemek hem de bölümlerini tanıtmak amacı ile yaptıkları ürünleri tanıtıyor. Fuar özellikle ortaokul öğrencileri için açıldı. Ortaokul öğrencilerinin meslekler hakkında bilgi sahibi olması ve meslek lisesini tercih etmesi için düzenlenen fuarda öğrencilere, bu okuldan mezun olacak kişinin işsizlik yaşamayacağı ve yüksek ücretler kazanacağı anlatılıyor. HASAN DEMİR