23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Eylül 2017, Cuma 09:43

ÖDÜLLÜ YÖNETMEN TORBALI'YI FİLME TAŞIYACAK

25 yaşındaki ödüllü genç yönetmen Mustafa Yılmaz, Metropolis Antik Kenti’ni tanıtacak olan bir kısa film çekmek için kolları sıvadı.

Yaklaşık 5 bin yıllık tarihi geçmişi ile büyük bir öneme sahip olan Metropolis Antik Kenti’nde film çekilecek. 25 yaşındaki ödüllü genç yönetmen Mustafa Yılmaz, Metropolis Antik Kenti’ni tanıtacak olan bir kısa film çekmek için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alan genç yönetmen, filmi çekmeye başlamak için sponsor arıyor. Kısa filmin çekilmesiyle, Metropolis Antik Kenti’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlanmış olunacak. Bu yolla, antik kente gelen ziyaretçi sayısının da önemli ölçüde artacağı tahmin ediliyor.

ÖDÜLE DOYMAYAN YÖNETMEN

25 Yaşında olan yönetmen Mustafa Yılmaz, genç yaşına rağmen bir çok önemli esere imza atarak kendi alanında üne kavuştu. Genç yönetmen, 11. Geleceğin sineması senaryo destek ödülü, 2. Uluslararası Boğaziçi film festivali senaryo yapım destek ödülü, Stars Holywood film festivali 2015 yılı en iyi belgesel film ödülü, İstanbul kısa filmciler derneği 15. En iyi kısa film öykü ödülü ve 10. Özgür film festivali üçüncülük ödülü gibi ödüller kazandığı gibi bir çok önemli film festivallerinde de filmleri gösterildi. HASAN DEMİR