19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Haziran 2017, Cumartesi 13:45

O YOL İÇİN 2. ETAP KAMULAŞTIRMALAR BAŞLADI

Torbalı-Kiraz arasında 2010’lu yılların başından bu yana gündemde olan bölünmüş yol projesi çerçevesinde Ödemiş-Bayındır arasındaki genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu arada yol ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının başlayacağı ve tapusu olanların işlem için çağrılması gündemde.

Torbalı-Kiraz arasında 2010’lu yılların başından bu yana gündemde olan bölünmüş yol projesi çerçevesinde Ödemiş-Bayındır arasındaki genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu arada yol ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının başlayacağı ve tapusu olanların işlem için çağrılması gündemde. Torbalı –Bayındır – Ödemiş- Kiraz hattında her geçen gün artan trafik yoğunluğu nedeniyle önemli bir ihtiyaç haline gelen çevreyoluyla ilgili kamulaştırma çalışmalarının ay sonu itibariyle başlayacağı belirtildi.

158 MİLYONLUK PROJE

Tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Küçük Menderes Havzası'nı İzmir'e duble yolla bağlayacak olan Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz Yolu Projesi İzmir ile Kiraz arasında ulaşımı sağlayacak. Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz duble yolun birinci aşaması olan 19 kilometrelik Torbalı-Bayındır Yolu daha önce hizmete girmişti. ikinci etap olan 72 kilometre uzunluğundaki Bayındır-Ödemiş-Kiraz kısmının ise başlayan kamulaştırmalarla hız kazanması bekleniyor.Toplam proje maliyeti 158 milyon olarak açıklanan duble yolun 2017 yılının sonunda bitirilmesi öngörülmüştü.