25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Mayıs 2017, Cuma 18:02

O ÜCRET İÇİN İPTAL KARARI

İzmir'de şehir içi toplu taşımada kullanılan elektronik kartların başka bir firmaya ihale edilmesiyle başlayan krizde vatandaşların yüzünü güldürecek bir karar çıktı.

Avukatlar, İzmirlilerin büyük tepkisini çeken toplu ulaşım kart bedellerine karşı verdikleri hukuk mücadelesini kazandı. Buca Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı, vatandaşların daha önce satın aldığı kentkartın şehiriçi ulaşımında kullanılmaya devam etmesine, bu mümkün değilse izmirim kart ile ücretsiz olarak değiştirilmesine karar verdi. Emsal olacak kararda ayrıca mahkeme masraflarının da ESHOT tarafından ödenmesine hüküm verildi.

O ÜCRET İPTAL EDİLDİ

İzmir'de şehir içi toplu taşımada kullanılan elektronik kartların başka bir firmaya ihale edilmesiyle başlayan krizde vatandaşların yüzünü güldürecek bir karar çıktı. Eski tip kartların 30 Kasım 2016 tarihinden itibaren kullanılamayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, "İzmirim Kart"a geçiş için vatandaşlardan her yeni kart için 6 TL ekstra ücret almıştı. Daha önce kullanılan kartları parayla satın alan İzmirliler bu karara büyük tepki gösterse de İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan para almaya devam etti. Son alınan kararla o ücret iptal edilmiş oldu