24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Ekim 2017, Pazartesi 16:08

O ÖNEMLİ İSİM İSTİFA ETTİ AKŞENER'E KATILIYOR

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partide 25 Ekim’de yapılacak toplantı öncesi hazırlıklar sürerken, İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı.

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partide 25 Ekim’de yapılacak toplantı öncesi hazırlıklar sürerken, İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. Bir süredir MHP’den ayrılacağı konuşulan partinin 2014 yerel seçimlerindeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer istifa kararı aldı. Taşer, İlçe Seçim Kurulu’na verdiği dilekçe ile MHP’den istifa etti. Taşer’in bu kararın ardından yeni partiye geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. MHP Torbalı Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ile de yakın çalışan Taşer'in Akşener hareketine katılacağı uzun süredir konuşuluyordu.

AKŞENER’LE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Taşer geride kalan hafta Ankara’da Akşener’le bir araya gelmişti. Uzun süren görüşmede Taşer, İzmir’de yapılan çalışmaları, toplantılardan çıkan sonuçları Akşener’le paylaşmıştı. Bu görüşmede Akşener’den partinin yol haritası hakkında bilgi alan Taşer’in, İzmir teşkilatlanmasında aktif rol oynaması bekleniyor.Ankara’da uzun süre bürokratlık yapan Taşer, siyasi hayatında MHP öncesinde DYP’de ilçe başkanlığı ve il başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.