25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Temmuz 2017, Cumartesi 09:27

O KÖYDE GERGİNLİK SONRASI SESSİZ BEKLEYİŞ

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde silahlı çatışma çıkan Karakızlar’da yeni bir gerginliğin çıkmaması için herkes temkinli davranıyor.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde silahlı çatışma çıkan Karakızlar’da yeni bir gerginliğin çıkmaması için herkes temkinli davranıyor. Daha önce yerel seçimlerde muhtarlık seçimi için ikiye bölünen köy, daha sonra da genel seçimlerde parti taraftarlığı nedeniyle anlaşmazlık yaşamıştı. Köy sakinlerinin siyasi görüşlerine göre kahvehanelerde oturduğu Karakızlar’da bayram günü yaşanan çatışma, ortamı daha da gerdi. Şuanda sağduyunun hakim olduğu Karakızlar’da sular durulsa da yeni bir gerginliğin yaşanmaması için herkes temkinli davranıyor.

ALKOL NEDEN OLDU

Karakızlar’da köy büyüklerinin araya girmesiyle sağduyu köye hakim oldu. Öte yandan daha önce iki kez kutuplaşan köyde gerginlik yaratan olaya alkolün sebep olduğu öğrenildi. Köy meydanında otomobilini park eden bir kişi ile aracın oradan kaldırılmasını isteyen bir kişi arasında kavga çıktı. Tarafların alkollü olması, gerginliği arttırınca devreye silahlar girdi. Şans eseri ölen olmadı. HASAN DEMİR