26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ağustos 2017, Çarşamba 09:01

O İŞÇİLERİ USULSÜZ İŞE ALAN ESKİ YÖNETİMDİR

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, işten çıkarılan 41 işçinin açtıkları davanın sonucuna yönelik basın açıklaması düzenledi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, işten çıkarılan 41 işçinin açtıkları davanın sonucuna yönelik basın açıklaması düzenledi. Gazetecileri makam odasında ağırlayan Başkan Görmez, 41 işçiye verdiği sözün arkasında durduğunu ifade ederek, işçileri ve ailelerini sevindirecek bir müjde verdi. Başkan Görmez, mahkemeyi kaybeden 41 işçinin, taşeron firma aracılığıyla belediyede yeniden işe alınacağını söyledi. 41 işçiden isteyen iş başvurusu yapıp yeniden işe alınacak, isteyen ise çıkış tazminatını ve diğer haklarını alabilecek.

MAĞDURİYET UYGUNSUZ UYGULAMADAN KAYNAKLANDI

Sürecin başından beri hem işçileri hem de belediyeyi mağdur etmemek için uğraştığını ifade eden Başkan Görmez, 41 işçinin önceki dönemde hukuksuz şekilde kadroya alındıkları için bu mağduriyetin yaşandığını söyledi.

41 İŞÇİ VE AİLELERİ ÜZÜLMESİN

 Başkan Görmez gazetecilere yaptığı açıklamada,"Söz konusu 41 kardeşimiz önceki dönem belediye yönetimi tarafından kadrolu işçi olarak işe alınmış. Ancak İş-Kur ile yapılan yazışmalarda aslında kadrolu olmadıklarını ve uygunsuz şekilde kadro verildiğini gördük. Biz bu işçilerle toplantı yapıp bizzat görüşerek bu durumun hukuki olmadığını ve sıkıntı doğuracağını, ancak taşeron sistemine geçerek çalışmayı kabul etmeleri halinde çalışmaya devam edebileceklerini söyledik. İşçiler, konuyu yargıya taşımaya karar verdiklerinde bu durumu da kabul ederek mahkemenin vereceği kararı bekledik. Mahkeme, işçilerin kadroya alınmasının hukuki olmadığını onaylayarak kendilerinin aleyhine karar verdi. Ancak ben verdiğim sözün arkasındayım. İşçi kardeşlerimiz ve aileleri üzülmesinler, taşeron olarak çalışmaya devam etmek isteyen işçileri belediyemizde yeniden görevlendireceğiz" dedi. HASAN DEMİR