29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Ocak 2017, Cuma 18:04

NUR TOPU GİBİ FOBİMİZ OLDU

Torbalı basınının yazmaktan bıktığı,vatandaşın şikayet etmekten bıktığı İZBAN asansörleri vatandaşı asansör fobisi sahibi yaptı

Torbalı’yı ikiye ayıran İZBAN hattı nedeniyle Ertuğrul Mahallesi ve Muratbey Mahallesi arasına yapılan yaya üstgeçidi, yapıldığı ilk günden beri eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamadı. Neden olduğu sorunlardan dolayı sık sık gündeme gelen üstgeçitle ilgili en büyük problem ise asansörünün sürekli bozulması. İlk zamanlar sürekli bozulduğu için vatandaşın tepkisini çeken üst geçit asansörleri, birkaç kez içinde insan varken bozulunca, vatandaşlar üst geçitteki asansörleri kullanmak yerine dik ve uzun merdivenleri tırmanmayı tercih eder oldu. Bazı vatandaşlar ‘nasılsa bozuktur’ diyerek asansörü kontrol bile etmezken birçok vatandaş ise ‘Ben içindeyken bozulursa…’ korkusu ile merdiven çıkmayı tercih ediyor. Ulaşımı kolaylaştırması gereken yaya üst geçidi, 160 bin nüfuslu bir ilçede fobi başlattı.

NEDEN OLDUĞU SORUNLAR BİTMEDİ

İZBAN projesi kapsamında ilçemize yapılan Muratbey Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi arasındaki yaya üst geçidinin neden olduğu sorunlar bitmek bilmiyor. İlk yapıldığı günlerde defalarca bozulması ve vatandaşlar tarafından kullanılamaması ile gündeme gelen üst geçit asansörü daha sonra da mahkeme kararı nedeniyle uzun süre çalıştırılmamıştı. Gündemden hiç düşmeyen asansör içinde bu kez de insanlar mahsur kalınca Torbalı halkı asansörü kullanmaya korkar oldu. Yaşlı insanlar bile asansörü kullanmak yerine merdivenleri kullanmayı tercih ediyor.