27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Haziran 2017, Çarşamba 11:32

NİF DAĞINDA ALTIN EFSANESİ YİNE GÜNDEMDE

Torbalı – Kemalpaşa arasında bulunan ve bölgedeki pek çok ili kapsayacak şekilde geniş bir alana yayılan Nif dağı ile ilgili define söylenceleri tekrar gündeme geldi.

Torbalı – Kemalpaşa arasında bulunan ve bölgedeki pek çok ili kapsayacak şekilde geniş bir alana yayılan Nif dağı ile ilgili define söylenceleri tekrar gündeme geldi. Dağdaki hazine dedikodusu uzun süredir şehir efsanesi şeklinde konuşuluyordu. Bölgede 800 ton külçe altın bulunduğu yönündeki söylenti son günlerde tekrar alevlendi. Bu söylenti en son bir kaçırılma olayıyla tekrar gündeme geldi.

O DEFİNE İÇİN KAÇIRILDI İDDİASI

Nif Dağı'nda bulunduğu söylenen 800 ton külçe altının yerini bildiği gerekçesiyle kaçırılan Bilal Türkaslan (53) olaydan 11 gün sonra atv'de yayımlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programı sayesinde bulundu. Türkaslan, İzmir Çiğli'ye bağlı Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki evinin önünden geçen 26 Mayıs'ta maskeli kişilerce kaçırılmıştı. İddiaya göre; Türkaslan eşiyle evden çıktıktan sonra siyah transit bir araç yanlarına yaklaşmış ve araçtan çıkan maskeli 5 kişi Bilal ve eşi Emine Türkaslan'ı darp etmişti. Ardından da Bilal Türkaslan'ı araca bindirerek götürmüşlerdi.