26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Nisan 2017, Salı 17:18

NİÇİN BARZANİ İLE İZMİR'DE GEZMİYORSUN?

Torbalı Hayır Platformu Adalet Kalkınma Partisi Milletvekili Atilla Kaya’nın ‘’ Hayır Platformu HDP ile gezsin ‘’ şeklindeki sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Torbalı Hayır Platformu Adalet Kalkınma Partisi Milletvekili Atilla Kaya’nın ‘’ Hayır Platformu HDP ile gezsin ‘’ şeklindeki sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Torbalı’da yayın yapan tüm yerel gazetelere yazılı metin olarak gönderilen açıklamada şu ifadelere verildi.

İŞTE HAYIR PLATFORMU'NUN O AÇIKLAMASI

‘’ Torbalı Kamuoyuna ;

Torbalı Hayır Platformu 16 Nisan referandumunda halkı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) öncülüğünde kurulmuş bir platformdur. Platformda, Atatürkçü Düşünce Derneğinden Şube Başkanı Emine Ece, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına Mustafa Çınar, CHP’li Övünç Demir, MHP’li Yurdadoğ Mutlu, Saadet Parti'li Yusuf Hacıoğlu, Vatan Partisi İlçe Başkanı Ülfet Başdüzen, Demokrat Parti İlçe Başkanı İbrahim Demir, DSP İl Başkanı Bekir Çetin bulunmaktadır. Torbalı Hayır Platformu kurulduğu günden bugüne kimseyi ötekileştirmeden 16 Nisan'da niçin "HAYIR" oyu kullanılması gerektiğini halkımıza anlatmayı görev edinmiştir.

KAYA’NIN SÖZLERİ AYRIŞTIRICI

Pazartesi günü yerel gazetelerde Ak Parti Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya’nın platformumuz ile ilgili sarf ettiği sözleri hayretle okumuş bulunmaktayız. Yakışıksız ve bir o kadar da ayrıştırıcı söylemlerle dolu olan konuşması bizleri bir kez daha 16 Nisan referandumunda “HAYIR” dememiz konusunda haklı çıkarmıştır. Bizler, Torbalı Hayır Platformu olarak, yaratılan gergin ortamda referandum sonrası toplumumuzda herhangi bir ayrışma yaşanmaması için meydanlarda "KARDEŞLİK" vurgusu ile halkımızı bilinçlendirmek için ayrıca çaba sarf ediyoruz. Bizler gittiğimiz her yerde birleştirici konuşmalar yaparken sayın vekilin bu tür ayrıştırıcı söylemlerinin toplumumuza ne denli zarar verdiğinin altını çizmek istiyoruz. Her fırsatta Torbalı’nın vekili olduğunu dile getiren Kaya, ayrıştırıcı söylemleriyle bizlerin vekili olmadığını ispat ettiği gibi Ak Partili “HAYIR” oyu verecek olan vatandaşlarımızın dahi vekili olamayacağını da ispat etmektedir.

BARZANİ İLE NEDEN GEZMİYORSUNUZ?

Sayın vekil yanımızda niçin HDP’nin olmadığını sormuş. Biz de kendisine İzmir’de niçin Barzani ile gezmediğini ve Torbalı’da yaptığı konuşmalar sırasında “Türkiye Cumhuriyeti teröristtir.” açıklaması yapan Şivan Perver’in Megri Megri şarkısını çaldırtmadığını soruyoruz. Sayın Kaya’ya platformumuzda bulunan biz Vatanseverlere her konuşmasında PKK’lı, terörist, fetöcü diye seslenmekten vazgeçmesini öneriyoruz. Torbalı’da platformumuz kurulmadan önce yapılan anketlerde HAYIR %55, EVET %45 oranında çıkarken platformumuz kurulduktan sonra yoğun çalışmalarımız sonucu bu oran %65 HAYIR, %35 EVET seviyesine gelmiştir. Torbalının en az %65 ine PKK’lı, terörist, fetöcü diye itham eden bir kişinin Torbalı’nın vekili olamayacağı da gün yüzü gibi aşikardır.

HABUR’DA TERÖRİSTLERİ BİZ KARŞILAMADIK

Daha geçtiğimiz ay Atatürk Havalimanına Kürdistan bayrağını “HAYIR” diyenler dikmedi. Sayın Başbakanın Barzani ile resmi görüşmesinde arkasındaki Kürdistan bayrağını ”HAYIR” diyenler asmadı. Platform üyelerimizin mensubu olduğu STK’ların veya siyasi partilerin hiçbir kurultayında Barzani şeref konuğu olarak ne katıldı ne de alkışlandı. “HAYIR” diyenler hiçbir zaman Habur’da teröristleri davullarla zurnalarla karşılamadı. Amerikan askerlerine Cuma namazında “HAYIR“ diyenler dua etmedi. Bugün ne yazık ki çiftçilerimize tohum aldırttığımız, "one minute" dediğimiz İsrail, Gazze’de ezanı yasakladı. Sayın vekil meydanlarda bu konular ile ilgili hiç konuşmadı ve bizler kendisinin ne zaman bu konuları konuşacağını merak ediyoruz.

TÜM KÜRT KARDEŞLERİMİZ PKK’LI DEĞİLDİR

Üzülerek takip ediyoruz ki günümüzde tüm Kürt kardeşlerimiz HDP’li ve tüm HDP’liler de PKK’lı olarak topluma lanse edilmek isteniyor. Buradaki amaç nedir!? Sayın vekil bunları söylerken AKP’nin %55 oy aldığı Atatürk Mahallemizde ikamet eden Kürt kardeşlerimiz başta olmak üzere Torbalı’nın tüm mahallelerinde ikamet eden ve kardeşçe yaşadığımız Kürt kardeşlerimizin yüzüne nasıl bakacaktır?

BU PLATFORM KUVAY-İ MİLLİYE RUHUYLA KURULDU

Bizler buradan açık ve net ifade ediyoruz. Çanakkale’de 1915 yılındaki ruh ne ise platformumuzdaki ruh odur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşındaki Kuvay-i Milliye ruhu ne ise platformumuzdaki ruh odur. Biz bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne, bayrağına, Mustafa Kemal devrimlerine kanımızın son damlasına kadar bağlıyız. O yüzden sayın milletvekilimizin açıklamalarını talihsiz ve maksadını aşan açıklamalar olarak değerlendirmek istiyoruz. Bize karşı yapılan itibarsızlaştırma ve karalamaya dönük ifadelerin Torbalı halkında bir karşılığı olmadığını en az kendimizden emin olduğumuz kadar biliyoruz. Bizim platform olarak seçim yasağı gelene kadar cesur, düzeyli ve itibarlı bir kampanya yürütmeye devam edeceğimizi tüm Torbalı kamuoyunun bilmesini isteriz.

Saygılarımızla... ‘’