28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Nisan 2017, Pazartesi 09:11

NE OLDU BİZİM HASTANE İŞİ?

Gündem çok yoğun. Yaklaşan yeni anayasa değişikliği referandumu gündemin merkezine yerleşiyor doğal olarak. Son düzlüğe girildi. Son 15 gün içinde herkes eteğindeki taşı dökecek..Anayasa değişikliği gündemi yoğun bir şekilde meşgul ederken sürüncemede kalmış, hele hele uzun süre ballandıra ballandıra anlatılıp sonrasında ses seda çıkmayan bazı konuları da unutmamak lazım. Zaten halk unutmuyor. Bizi buldukları yerde soruyorlar. Hatta bize neden yazmıyorsunuz kardeşim diye tatlı tatlı ayar verenlerde yok değil hani. Halkın bir dokun bin ah işit sorunlarının başında yeni hizmete girecek devlet hastanesi geliyor. Bizde bugün bu konuyu bir didikleyelim bakalım.

LAF….LAF…LAF!

Yeni hastane yapım aşamasında bile bin türlü aksaklıkla boğuştu.Hastane inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan paralarını alamadıklarını söyleyip çatıya çıkarak intihar etmeye kalktılar. Hastane inşaatı birkaç defa durdu. Aksilikler bununla da bitmedi. Önce hastane önündeki güzelim ağaçları hastane yoldan daha heybetli görünsün namımız yürüsün dercesine belediye bir güzel tıraşladı. Ardından yağan ilk okkalı yağmurda bahçe duvarı çöktü gitti.Şu detayı da verelim size..Bir bölümü çöken hastane duvarından 2-3 gün sonra diğer taraftaki duvarın bir kısmı da çöktü. Bize bu olayı çok büyüttünüz diyenlere onlar için küçük bizim için ise büyük olan bu ayrıntıyı hatırlatmak isterim.

 KABLOYA DOLANDIK

Tam bitti bugün açılacak yarın açılacak derken yine olmadı. Bu defa da hastanede yanmaz kablo yerine yanar kablo kullanıldığı bu yüzden işin sil baştan yapılacağı ortaya çıktı.Hani bizim bu yeni hastanenin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi desek çok da abartmış olmayız hani..Şu anda hastane konusunda yetkili ve de çokça da etkili kişilerin her ne hikmetse ağzını bıçak açmıyor..

MUHTEMEL AÇILIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Hastanenin açılışı ile ilgili önce Mart başı açılış yapılacağı bilgisi ortalıkta dolaştı. Bu kadar problemden sonra ise açılışın ne zaman yapılacağına dönük bir açıklama ise yapılmadı. Bana ulaşan bilgiler hastanenin en erken Haziran ayında açılışa hazır olacağı yönünde..Mevcut eski hastanenin taşınma programının da Haziran ayına göre düzenlendiğine dönük bilgi ulaştı bana..

ÖDEMİŞ TOPU AĞLARA TAKTI BİLE

Bizde durum böyleyken komşu ilçelerimizden Ödemiş sessiz sedasız yeni hastanesini neredeyse bitirdi..Depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkımına karar verilen eski Ödemiş Devlet Hastanesi'nin yerine yapılan yeni hastane haziran ayında hizmete girecek.Ödemiş'in Süleyman Demirel Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan ve inşaatına 2013 yılında başlanan biri 4, diğeri ise 6 katlı, 2 bloklu devlet hastanesinde çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında 5 yıldızlı otel görünümünde olacağı belirtilen hastanede, standartlara uygun 8 ameliyathane, 73 poliklinik odası, her türlü konforun bulunduğu toplam 128 tek ve çift kişilik oda, 29 yoğun bakım yatağı ve helikopter pisti yer alacak

ONLARA HİZMET..BİZE İSE HEZİMET

Tire’nin hastanesi yıllardır tam teçhizat hizmet veriyor. Torbalı ahalisi de az arşınlamadı Tire yollarını..Görünen o ki bizim yeni hastane Haziran ayına yetişir mi yetişmez mi bilinmez ama Torbalı’nın dörtte bir nüfusuna sahip Ödemiş hastaneyi Haziran’a kesin yetiştirir.. Lafla hastane yapılsaydı emin olun en fiyakalısı Torbalı’nın olurdu..165 nüfuslu ve Türkiye’nin vergi şampiyonu ilçesiyiz havasını atıp, laf salatası yapanlar var oldukça hizmet değil ancak hezimet bu ilçenin kaderi olmaya devam edecek.