19 Mart 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Politika

22 Ekim 2018, Pazartesi 17:15

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEMEK SUÇ MU?

Öğrenci andının kaldırılmasına karşı Danıştay'a dava açan Türk Eğitim Sen konu ile ilgili açıklama yaptı. 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Timur Tunay, yaptığı açıklamada “Türk Eğitim-Sen olarak Öğrenci Andı’nın kaldırılmasını aynı gün yargıya taşıdık. “Danıştay 8. Dairesi davayı görüştü ve Öğrenci Andı’nı kaldıran işlemi hukuka aykırı buldu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararı uygulaması ve okullarda yeniden Öğrenci Andı’nı okutması gerekmektedir” dedi.

ANDIMIZI KALDIRMAK ANAYASAYA AYKIRI

Açıklama, “Bazı marjinal çevrelerin Öğrenci Andı’nı ırkçı olarak itham eden söylemleri bu kararla birlikte çöp olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı, milli varlığımızla sorunu olan, Türk milli kimliğine alerji duyan bu ayrılıkçılara geçit vermemeli, toplumuzun büyük çoğunluğunun sesine kulak vererek, Danıştay’ın bu kati kararı doğrultusunda Öğrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulmasını sağlamalıdır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a sesleniyoruz: “Türküm, doğruyum, çalışkanım diye haykıran, “Varlığım; Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm diyene!” demekten gurur duyan çocuklarımıza Öğrenci Andımızı yeniden armağan edin. Öğrenci Andı’nda yer alan Türk ifadesi bir etnisitenin tanımı değil, tüm insanlarımızı kapsayan milli kimlik tanımıdır. Danıştay da ‘Andımız Okutulsun’ kararıyla bunu tescillemiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 66. Maddesi, ‘Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür’ der. Yine devletimizin kurucusu büyük Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’ demiştir. Dolayısıyla Türk ifadesini sadece bir etnisitenin kimliği gibi yansıtmak arazlı bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım sahipleri ya cahildir ya da ihanet çukurunda yüzmektedir” şeklinde devam etti.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEMEK SUÇ MUDUR?

Timur Tunay sözlerini, “Türk milleti ibretle izliyor ki; Danıştay’ın bu kararından, etnik özürlü ucubelerin yanı sıra mukaddes değerlerimizi kamuflaj olarak kullanan zihni ve niyeti bozuk olanlar da rahatsız oldular. Hatta bu güruh, etnik bölücü ve ayrılıkçı PKK’dan bile daha fazla gürültü koparmakta. Buradan çok net söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönlendirmeye çalışan, taşrada çeteler marifetiyle işlerini yürütme peşinde olan, yargıya kafa tutan hatta kendisini yargı yerine koyan bu çete yapılanmasının Öğrenci Andı üzerinden tartışma yaratmasına müsaade edilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti ulus devlet yapısına sahip üniter bir devlettir..kurucu dinamik Türk Milletidir..Atatürk’ün tanımladığı gibi Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk Milleti denir. Öğrenci Andı yeniden okullarda okutulmalı, çocuklarımız yeniden gururla ‘Varlığım; Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene’ diyebilmelidir” ifadeleri ile bitirdi. HASAN DEMİR