28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mayıs 2017, Cumartesi 15:37

NE İNTERNET VAR NE DE DOĞALGAZ

Torbalı’nın markalaşan semti Ayrancılar, iyi şöhreti kadar kötü şöhreti ile de anılır oldu. Yeni yapılan binalara Doğalgaz ve internet bağlanılamaması nedeniyle Ayrancılar’ın üç mahallesi de mahrumiyet bölgesine dönüştü.

Torbalı’nın markalaşan semti Ayrancılar, iyi şöhreti kadar kötü şöhreti ile de anılır oldu. Yeni yapılan binalara Doğalgaz ve internet bağlanılamaması nedeniyle Ayrancılar’ın üç mahallesi de mahrumiyet bölgesine dönüştü. Son yıllarda konutlaşmanın yüzde yüz arttığı Ayrancılar’da konut satışı azalma riski ile karşı karşıya kaldı. Telefon, internet ve doğalgaz aboneliği alamayan vatandaşlar duruma isyan ediyor. İki yıldır çözülemeyen söz konusu sorunlar için ilgili kurumlar tarafından vatandaşlara mantıklı açıklama yapılmıyor. Muhatap bulamayan Ayrancılar sakinleri çözüm için sürekli mahalle muhtarlarına müracaat ediyor. Ellerinde yetki olmayan ve kendileri de mağdur olan mahalle muhtarlarına ise bir dokunan bin ah işitiyor. Yeni yapılan binalara doğalgaz ve internet aboneliği verilmemesi, Ayrancılar’a değer kaybettiriyor.

İNTERNETSİZ KÖYE DÖNDÜ

Ayrancılar’da yeni yapılan binaların çoğuna doğalgaz ve internet aboneliği verilmiyor. Bazı telekomünikasyon firmaları, sistemde kayıtlı olmadıkları için binalara internet ve telefon hattı bağlamazken, bazı telekomünikasyon firmaları ise binadaki tüm dairelerin abone olması şartını koşuyor. Bu nedenle vatandaşlar evlerinde internet hizmeti alamıyor. Hatta bazı ticarethaneler, internet bağlanmaması nedeniyle post makinesi dahi kullanamıyor. Bu durum, ticari kayıplara neden olabiliyor. Yaşanan sorunlar nedeniyle konut fiyatları da etkileniyor.

TEK ISINMA ARACI ELEKTRİK

Arancılar’da yeni yapılan binalara soba bacası kurulmuyor. Ancak binalara doğalgaz aboneliği de verilmiyor. Bu durum vatandaşların kışın ısınma problemi yaşamasına neden oluyor. Doğalgazı ve sobası olmayan binalar ancak elektrikle ısınabiliyor. Elektrikli ısıtıcılar hem verimli olmuyor hem de yüklü elektrik faturaları çıkıyor. Kan kaybetmeye başlayan Ayrancılar’da vatandaşlar artık isyan ediyor. HASAN DEMİR