19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Mayıs 2017, Çarşamba 09:08

NAMAZ KILACAĞIZ DİYEREK HIRSIZLIK YAPTILAR

Namaz kılmak, tuvalet ihtiyacını gidermek, hayır yapmak gibi bahanelerle girdikleri 18 ayrı evden, ev sahiplerini oyalayarak hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 2 kadın tutuklandı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'in çeşitli semtlerinde 18 ayrı eve namaz kılmak, tuvalet ihtiyacını gidermek, hayır yapmak gibi bahanelerle girip, hırsızlık yaptıkları belirtilen iki kadının B.A. (23) ve G.A. (38) olduğunu belirledi. Kullandıkları otomobili de saptayan polis, hırsızlık kurbanı olanlara fotoğraf teşhisi de yaptırdı. Hırsızlık şüphelilerinin kullandığı otomobilin son olarak Seferihisar'da görüldüğü, oradan da Çeşme'ye gittikleri belirlenince, harekete geçildi.

SİLAH DA BULUNDU

Çeşme Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile yapılan operasyonla otomobil durduruldu, içinde bulunan B.A. ve G.A. ile P.A. (20) ile F.A. (21) isimli iki erkek yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada; 700 TL para, 4 burun spreyi, 1 enjektör, 1 steteskop, bayıltmak için kullanılan toz, araçta ise 7.65 milimetre çapında tabanca, bu silaha ait 5 fişek, 1 hançer, sahte dolar, sahte 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek, evlerinden hırsızlık yapılanlara canlı olarak da teşhis ettirildi. Şüpheliler yakalandıkları Çeşme'de adliyeye sevk edildi. B.A. ve G.A. tutuklanırken, P.A. ve F.A. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.