29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Eylül 2017, Salı 10:00

MUSTAFA TAYLAN ÖZGÜR HALA 21 YAŞINDA

Hiç bir devrimci öldüğüyle kalmayacaktır. Sadece ölüm yıldönümlerinde değil. Ölen her yoldaş kavgada barikatlar arasında öylesine an be an hatırlanıp anımsanacaktır. Taylan yoldaş da öyle, o her daim yanımızda, yanı başımızda ve omuz hizamızda oldu... ve hep olacak. Beyazıt’tan Yenikapı’ya doğru sakin sessiz uzanan Mithatpaşa Caddesinin girişinde vurulan Taylan Özgür hâlâ 21 yaşında… Faili meçhul!…

“Çok sıkıldık; sıkılmak bize yakışmadı!... Çok unuttuk; unutmak bize hiç yakışmadı!...” “Bahar da gecikebilir unutmayalım. Böyle okuduk hayatın kitaplarından. ‘Hele vakte erişsin sevda, dal versin, uzanacağız bir sabah çiçekli bir ağaca’ diye düştüğümüz yolları, bu yolların yoldaşlarını unutmak olur mu hiç?” Saygıyla anıyoruz Taylan Özgür'ü... Ondan bize akıp gelen değerleri korumaya ve yaşatmaya çalışarak...

“İnsanı, ülkeni, güzeli sevdiğin için doğrudan, halktan, haklıdan yana başkaldıran bir yüreğe sahip olduğun için kokuşmuş düzeni sarsacak bir başkaldırının gençlik içinde filizlenip örgütleyen ülkeye yayılmasından korktukları için; Taylan Özgür bundan tam kırk beş yıl önce ilk tetiği Beyazıt Meydanında sırtından kurşunladılar. Taylan Özgür’ün Yoldaşı Sinan Cemgil Cenaze Töreninde Şunları Haykırdı; “Bir devrimci kardeşimiz polis kurşunu ile kahpece öldürülmüştür.

Devrimci şehitlerin matemini tutacak zamanımız yoktur. Devrimcilerin postunu ucuza satmayacağız. Gün gelecek Türkiye’nin bağımsızlığı ve kurtuluşu için gerekirse hepimiz vurulacağız. Bunlar bizi korkutmuyor, üzmüyor ancak kinimiz bileniyor. Taylan Özgür’ün ardından matem tutmayacağız, mersiyeler düzmeyeceğiz. O, 24 saatini devrime adamış bir kişiydi.

Yapılacak çok işlerimiz vardır, ikinci kurtuluş savaşının ilk kurşunlanan devrimcilerinden sonra bizler de düşebiliriz, bunu korku değil varacağımız şerefli bir nokta olarak kabul ediyoruz.

Yılmıyoruz, korkmuyoruz.“ Taylan'ı katledilişin 45. yılında anmak bu nedenle daha da bir anlam kazanıyor. Taylan’ın 1968 yazında ODTÜ Stadyumuna Hüseyin İnan, Alpaslan Özdoğan ve diğer arkadaşları ile yazdığı DEVRİM yazısı 45 yıldır silinmedi. Silinmiyor. Not : Yazılar alıntıdır.