23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Politika

2 Şubat 2017, Perşembe 17:31

MUSA ÇAM '' AKP EVET TÜRKİYE HAYIR DİYECEK ''

Torbalı’da en sevilen milletvekili olma özelliği taşıyan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ilçemize geldi. Bugün CHP İlçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Musa Çam, kısa bir toplantı gerçekleştirdi

Torbalı’da en sevilen milletvekili olma özelliği taşıyan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ilçemize geldi. Bugün CHP İlçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Musa Çam, kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine yönelik referandum sürecindeki propaganda çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çam, parti üyelerinden kapı kapı gezerek niçin hayır oyu kulanılması gerektiğini anlatmalarını istedi. Partili vatandaşların sorularını da cevaplayan Milletvekili Musa Çam, anayasa değişiklik teklifi oylaması sürecindeki gelişmeleri ve CHP genel merkezin tutumunu halka açıkladı.

“REFERANDUM AKP DEVLETİ İLE TÜRKİYE ARASINDA GEÇECEK

” Anayasa değişiklik teklifinin kabul edilemez olduğunu savunan İzmir Milletvekili Musa Çam, niçin hayır oyu kullanılması gerektiğini anlattı. Çam, “Başkanlık sistemini ön gören bu teklif, ülkemizde zaten askıya alınmış olan demokrasiyi tümüyle ortadan kaldırıp ülkemizi tek adam devletine dönüştürmeyi hedeflemektedir. Seçimli padişahlık sistemini ön gören, başkanın tüm yargı üyeleri ve kabineyi atama yetkisine ve meclisteki milletvekili dağılımını beğenmediğinde seçimi kabul etmeyip yeni seçim yapma yetkisine sahip olacağı bu sistem asla kabul edilemez. Bu referandum AKP ile Türkiye arasında geçecek. Referandum ’un Evet kısmında AKP, Hayır kısmında ise Türkiye var” dedi.

“ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİTMEK GÖREVİMİZ”

Anayasa değişikliğini ön gören yasa teklifinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasını değerlendiren İzmir Milletvekili Musa Çam, bunun muhalefet partisinin ana görevlerinden biri olduğunu söyledi. Çam, “Oldu bittiye getirilerek kabul ettirilmek istenen şey, Türkiye’nin demokratik parlamenter sistemini değiştirmeyi hedeflemektedir. Anayasa uygun olmayan her kanun teklifini Anayasa Mahkemesi’ne götürmek bizim temel görevlerimiz arasındadır. Bunu ‘CHP halk oylamasından kaçıyor’ şeklinde yorumlamak, gerçekleri saptırmaktır” şeklinde konuştu.