25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ağustos 2017, Çarşamba 14:23

MURATBEY’E NEDEN MİNİBÜS HATTI YOK?

Torbalı’nın merkezinde yer alan ve neredeyse bir ilçe nüfusuna sahip olan Muratbey Mahallesi, ulaşım sıkıntısından mustarip.

Torbalı’nın merkezinde yer alan ve neredeyse bir ilçe nüfusuna sahip olan Muratbey Mahallesi, ulaşım sıkıntısından mustarip. Muratbey Mahallesi’nin tam 16 bin 669 bin nüfusu bulunuyor. Devasa nüfusa sahip olması ve ilçe merkezinde yer almasına rağmen, mahalleden minibüs geçmiyor. Yalnızca ana caddeden saatte bir tane ESHOT otobüsü geçerken, o otobüste mahallenin iç sokaklarına uğramıyor. Vatandaşlar, çarşıya gidebilmek için yüzlerce metre yürümek durumunda kalıyor. Mahallenin en uzak köşesindeki vatandaşlar bazen taksi tutmak durumunda kalıyor. Yeni açılan hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar ise yüzlerce metre yürüyüp İZBAN hattının diğer tarafına geçtikten sonra minibüse gitmek durumunda kalıyor. Diğer bir alternatif ise eski hastane yoluna yürüyüp oradan minibüse binmek.

ÜÇÜNCÜ HAT AÇILDI MURATBEY UNUTULDU

Muratbey Mahallesi’nin neredeyse ilçe olmaya yetecek kadar nüfusu, lüks siteleri, büyük alışveriş marketleri var ancak ulaşımı sağlayacak bir minibüs hattı yok. Yeni devlet hastanesi binasının faaliyete girmesiyle üçüncü bir hat açılarak Çaybaşı, Yemişlik, Atatürk ve Yedieylül mahallelerine minibüs ulaşımı sağlandı. Ancak Muratbey Mahallesi yine mahrum kaldı. Mağdur olan vatandaşlar, mahallelerinin ulaşım sorununun bitirilmesini istiyor. HASAN DEMİR